Program de vară și gluma săptămânii la RATBV. Vezi pe ce linii se fac modificări în programul de circulație

RATBV S.A. își adaptează începând din data de 18 iunie 2019 capacitatea de transport a călătorilor la solicitările existente pe perioada verii, motiv pentru care modifică orarele de circulație de pe traseele 5, 6, 17, 23, 23B, 32, 36, 50 și 52. De asemenea, începând cu aceeași dată va fi modificat și graficul de circulație al liniei 31, pentru a se realiza corelarea acestuia cu orarul liniei 32, ambele linii deservind zona Valea Cetății.

„Adaptează” înseamnă în acest caz diminuarea numărului de mașini pe liniile menționate și creșterea timpilor de așteptare între două mașini. Pentru a nu se resimți această diminuare în cazul liniilor 31 și 32 se va organiza programul astfel încât mașinile care circulă pe aceste două linii să nu ajungă în același timp în stație, ci să fie o intercalare. Programul de vară este o încercare de a reduce cheltuielile de operare. Numai că acest lucru se face în detrimentul calității serviciului. 

Și aici se deschide discuția despre Brașov, oraș turistic? Cum se decide dacă Brașovul este oraș turistic? Turismul din Brașov nu are nevoie de transport public? Ce condiții de transport oferă municipalitatea turiștilor? Păi nu oferă. Dar ne bucurăm să vină și să lase bani, nu?

Având în vedere cererea de transport, RATBV S.A. aduce la cunoştinţa călătorilor faptul că în cursul zilei de luni, 17 iunie, a doua zi de Rusalii, orarele de circulaţie valabile ale mijloacelor de transport vor fi cele corespunzătoare ale unei zile de duminică. Și această decizie este tot o „adaptare”.

Transportul public este „adaptat” începând cu 2006 încoace în sensul scăderii capacității de transport și a calității. Mergând pe această abordare transportul public nu va atrage niciodată clienți noi, dintre aceia care folosesc azi mașina personală pentru a se deplasa.

Iar gluma săptămânii vine de RATBV:

„RATBV a reluat din această lună activitatea de transport de biciclete cu autobuzele ce deservesc linia 20, transport care se realizează gratuit. Deoarece ne-am confruntat cu unele situații mai puțin plăcute, facem un apel la cei ce doresc să-și transporte bicicleta pe suporturile speciale să se prezinte la autobuz cu bicicleta într-o stare de minimă curățenie. Înțelegem că unele biciclete sunt folosite prin pădure, însă îi rugăm pe utilizatori să dea dovadă de înțelegere și respect față de bunurile RATBV și față de conducătorul auto care încarcă și descarcă bicicletele.”

Serviciul de transport biciclete în Poiana Brașov oferit de RATBV este tocmai pentru cei care se dau prin pădure, acolo unde mai găsești praf și noroi. Și până la urmă rastelurile sunt amplasate în exteriorul autobuzului.

Adauga comentariu