Prostie sau incompetenţă totală la Săcele? Tiroliana 7 Scări a fost închisă din nou. În septembrie nu avea autorizaţie, în octombrie s-a spus că nu trebuie, acum este din nou necesară. Cinci ani însă a funcţionat fără probleme

Circul de la Tiroliana 7 Scări, o mare atracţie turisitică, pare să nu se mai termine. În septembrie a fost închisă pentru că nu avea autorizaţie ISCIR. În octombrie a fost redeschisă pentru că s-a constatat că nu are nevoie de autorizare de la ISCIR. Acum a fost din nou închisă pentru că s-a descoperit brusc o lege în care este spune că autorizaţia este obligatorie. 

Tiroliana de la Canionul 7 Scări, cea mai lungă din ţară, funcţionează încă din 2013. Primăria s-a trezit bursc după cinci ani să constate că nu are autorizaţie. Regia Pădurilor Săcele care are în administrare tiroliana are o hârtie de la ISCIR în care se spunea clar că tiroliana nu are nevoie de autorizaţie, deoarece nu este într-un parc special amenajat, ci în pădure. Acum ISCIR s-a răzgândit şi spune că este nevoie de autorizaţie. 

Potrivit unui comunicat al Primăriei Săcele, decizia de suspendare vine în urma unei informări din partea Inspectoratului de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR) Brașov, prin care se specifică faptul că „echipamentul pentru agrement, tip tiroliană, instalat și utilizat în cadrul parcului de distracții perimetru precizat în Certificatul de Urbanism... eliberat de către Primăria Municipiului Săcele face obiectul Legii nr 64/2008” și „se interzice utilizarea instalațiilor/echipamentelor din domeniul ISCIR, fără autorizație de funcționare valabilă”.

Cea mai lungă tiroliană din ţară

Tiroliana de la Canionul 7 Scări are în total 2,1 km şi 23 de trasee atât pentru adulţi cât şi pentru copii. Tronsoanele au o înclinaţie între două şi patru grade, iar cel mai scurt traseu are 47 de metri, iar cel mai lung 273 de metri. Pentru cei mai mici, în partea de jos a traseului sunt deschise şi două trasee cu grad de dificultate scăzut. Biletele pentru complexul de tiroliene costă 50 de lei de persoană, pentru traseele mai lungi şi de 20 de lei de persoană, pentru traseele destinate copiilor. Tiroliana porneşte de la canion, urmează traseul drumului forestier din zonă, trece pe lângă cabană şi traversează pârâul Şapte Scări prin mai multe puncte. Anul acesta a fost folosită de peste 11.000 de persoane care au plătut biletul de 50 de lei. 

 

 

Adauga comentariu