Puteți fi alături de copiii orfani timp de șase luni. Se caută voluntari în toată țara

Asociația Ajungem Mari caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament din Bucuresti și alte 24 de județe, printre care și Brașov.

Se caută peste 1000 de voluntari dornici să dedice 3 ore pe săptămână, timp de cel putin 6 luni. Voluntarii nu au nevoie de experiență în lucrul cu copiii. Condițiile sunt dorința de implicare, seriozitatea și vârsta de peste 16 ani.

În județul Brașov Ajungem Mari lucrează în cinci centre, la Tărlungeni, Hărman, Codlea, Dacia și Rupea. 41 de voluntari lucrează deja cu 118 copii din totalul de 226 din cele 5 centre. În tot județul Brașov sunt aproximativ 600 de copii în astfel de centre. Ajungem Mari și-a propus ca pentru județul Brașov să mai atragă în lucrul cu copii încă 100 de voluntari. Voluntarii merg în echipe de câte doi la aceeași grupă de copii pentru o ședință de 2 ore stabilită de comun acord, în timpul săptămânii sau în weekend. Cei doi voluntari pot lucra cu un grup format din 5-6 copii pentru a avea rezultate bune. În total ar fi nevoie de 300 de voluntari pentru a putea prinde în program toți copiii din centrele din județul Brașov

Până pe 28 februarie Ajungem Mari caută voluntari care să meargă săptămânal, pentru o perioadă de cel puțin 6 luni, în centrele de plasament, pentru a susține ședințe interactive de pregătire școlară, ateliere creative sau de cultură generală, punând mult accent pe încurajarea copiilor. Fiecare voluntar transmite copiilor cunoștințele lui, în funcție de pasiuni și abilități, de la română, matematică și engleză, până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educație pentru sănătate sau financiară. Nu este nevoie de experiență în lucrul cu copiii. Sunt căutați voluntari adulți, dar și tineri peste 16 ani, din orice domeniu, care să creadă în potențialul copiilor, să îi înțeleagă și să îi asculte.

Înainte de începerea activității voluntarii primesc un training în care învață metode de lucru și tehnici de învățare interactivă. Voluntarilor li se decontează transportul și materialele necesare desfășurării activității, iar activitatea este programată să înceapă în mai 2019. Voluntarii vor avea parte de consiliere pe tot parcursul activității.

„Separați de familiile lor, acești copii minunați sunt foarte vulnerabili și au mare nevoie de prieteni și mentori care să le ofere atenție, curaj și un model pentru o viață mai bună. Fiecare dintre noi poate ajuta un copil să meargă mai departe și să devină un adult fericit, responsabil și sănătos. Copiii au un potențial fantastic, dar e nevoie de implicare din partea noastră, a tuturor, ca ei să își descopere drumul.”– Iarina Taban, director executiv și fondator Ajungem MARI.

Înscrierea se face prin intermediul unui formular online până pe 28 februarie - https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/

Pentru mai multe detalii puteți lua legătura cu Iarina Taban, Directorul Ajungem Mari, la 0753.192.263, iarina@ajungemmari.ro.

Ajungem MARI este principalul program al Asociației Lindenfeld și susține educația a peste 2000 de copii din centre de plasament și medii defavorizate din București și 24 de județe prin mai multe proiecte, cel mai important fiind cel de pregătire școlară într-un mod interactiv alături de peste 1300 de voluntari. Alte proiecte includ cursuri vocaționale, ieșiri recreative și educative, excursii, tabere, educație financiară, antreprenporială și pentru sănătate, consiliere vocațională și vizite de orientare profesională, toate cu rolul de a le da copiilor încredere în ei și a le forma abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți.

 

Adauga comentariu