Ramona Ionel a cucerit prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice de Tineret de la Laussane. Este legitimată la Corona Brașov

Patinatoarea Coronei, Ramona Ionel, a câştigat miercuri prima medalie a României la Jocurile Olimpice de Tineret. Ramona a terminat pe poziţia a treia proba de team sprint la patinaj viteză, echipe mixte. Sportiva Coronei a plecat prima în cursă şi a concurat alături de rusoaica Valeriia Sorokoletova, finlandezul Tuukka Suomalainen şi americanul Jonathan Tobon.

Antrenor coordonator al secţiei de patinaj viteză de la Corona, Bogdan Stănescu, cel care este şi antrenorul echipei naţionale a declarat că este fericit că istoria se repetă şi că România aduce din nou o medalie la JOT, după ce în 2016 o altă sportivă a Coronei, Mihaela Hogaş a câştigat bronzul la JOT de la Lillehammer.

 „Ramona a plecat prima, cu timp excelent în prima tură, cu plecare de pe loc. În ciuda vantului din față, a reușit să creeze un avantaj echipei, iar cei care au urmat și-au facut treaba la rândul lor și au scos un timp foarte bun, la doar 4 sutimi de medalia de argint. Suntem cu toţii foarte fericiţi că Ramona Ionela a adus prima medalie României la aceste Jocuri Olimpice de Tineret. Personal, am motiv dublu de bucurie pentru că este o sportivă pe care eu o antrenez la Corona dar şi pentru că istoria se repetă şi Corona aduce din nou medalie la o competiţie extrem de importantă cum sunt Jocurile Olimpice de Tineret”, a declarat Bogdan Stănescu.

Echipa câștigătoare i-a avut în componență pe Yukino Yoshida (Japonia), Sini Siro (Finlanda), Alexander Sergeev (Rusia) și Ignaz Gschwentner (Austria), iar team-ul medaliat cu argint a fost alcătuit din Daria Kopacz (Polonia), Laura Kivioja (Finlanda), Arito Motonaga (Japonia) si  Theo Collins (Marea Britanie).

 

Adauga comentariu