RATBv a luat decizia desfacerii contractelor de muncă pentru cei doi șoferi prinși sub influența băuturilor alcoolice

În contextul în care RATBv a avut o acțiune de conștientizare a pericolelor legate de consumul excesiv de alcool, cu precădere din perspectiva siguranței pentru persoanele ce folosesc mijloacele de transport public de călători, o parte dintre angajații RATBV și-au efectuat o evaluare o nivelului de consum de alcool prin aplicarea chestionarului AUDIT, la numai câteva zile doi șoferi de autobuz au fost depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice.

După acest eveniment în care cei doi șoferi au fost depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice, RATBv transminte un mesaj clar, atât angajaților, cât și călătorilor, că nu acceptă abateri de acest fel.

În urma desfășurării unei cercetări disciplinare ce i-a vizat pe doi angajați RATBV S.A., ce au fost depistați ieri conducând sub influența alcoolului, având fiecare câte o alcoolemie de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, autovehicule de transport public de călători, conducerea RATBV S.A. a luat astăzi decizia desfacerii disciplinare a contractelor individuale de muncă ale celor doi șoferi.

Conducerea RATBV transmite faptul că manifestă toleranță zero față de faptele de natură a prejudicia sau a pune în pericol orice categorie de clienți ai societății. De asemenea, în cursul acestei zile au fost dispuse măsuri de creștere a numărului de conducători auto de autobuze și troleibuze ce vor fi testați cu aparate etilotest, prin sondaj, înainte de ieșirea în traseu.

Adauga comentariu