Razie pe DN 13 Drumul Morții. S-au dat aproape 80 de amenzi pentru viteză. Pădurea Bogății este locul unde se petrec cele mai grave accidente rutiere

La Brașov, în 2018 au fost aproape 300 de accidente. 50 de oameni au murit și alți peste 500 au fost răniți.  Potrivit Poliției Române, principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse în ultimii cinci ani au fost indisciplina pietonilor (21,3%) și viteza neregulamentară sau neadaptată la condițiile de drum (19,2%). Vorbitul la telefon al șoferilor, depășirile neregulamentare, nepăstrarea distanței în trafic, dar și alcoolul la volan au dus și ele la producerea de accidente.

Cele mai periculoase drumuri din Brașov sunt DN 1 și DN 13. În Brașov, pe DN 1 sunt două sectoare periculoase, zoua Predeal-Braşov şi Ghimbav Codlea-Vlădeni. Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa în ultimii ani pe aceste porţiuni de drum. O altă zonă periculoasă în Braşov este pe DN 13, Drumul Morţii, în Pădurea Bogăţii. În aceste zone sunt curbe periculoase, iar accidentele se produc atunci când șoferii apasă prea tare pedala de accelerație. 

Polițiștii au făcut o razie pe DN 13 tocmai pentru a-i determina pe șoferi să nu apese prea tare pedala de accelerație. Controlul a demonstrat însă că mulți conducători auto sunt inconștienți.

„În urma activităților efectuate, au fost aplicate 158 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 23.000 de lei, dintre care 76 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Au fost reținute 4 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni, dintre care una la regimul rutier și două infracțiuni de altă natură“, a anunțat Poliția Brașov.

Adauga comentariu