Regulamentele tuturor școlilor din țară vor fi verificate după scandalul de la Brașov. Directorii colegiilor care aveau regulamente ilegale nu vor fi sancționați

Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar Florian Lixandru a declarat că vor fi luate la purecat toate regulamentele școlilor din țară după scandalul de la Brașov. „Toate inspectoratele şcolare din România vor verifica toate regulamentele şcolilor şi acolo unde se încalcă legea vor trebui să le rectifice. Ceea ce se întâmplă la liceele de la Braşov este abuziv după părerea mea. La fel, cum şi în alte licee există interdicţia ca în vacanţa intersemestrială nu te poţi transfera la o altă şcoală“, a afirmat Florin Lixandru, potrivit HotNews.

Scandalul de la Brașov a apărut după ce s-a aflat că trei colegii de elită din Brașov, Meșotă, Șaguna și Grigore Moisil au impus obținerea anumitor medii pentru ca elevii să frecventeze cursurile. Cine nu ia notele care trebuie este obligat să se transfere. 

Cele mai mari medii sunt impuse la Șaguna. Articolul din Regulamentul Colegiului avut în vedere(art. 71, alin. 6, pct. 6.6, litera a) prevede caelevii claselor de gimnaziu, care la sfârşitul anului şcolar nu obţin media generală de minimum 8.50 şi mediile generale la limba română şi la matematică de minimum 8.00, trebuie să se transfere la altă şcoală. 

Pe de altă parte ministrul educației Ecaterina Andronescu a spus că directorii celor trei colegii din Brașov nu vor fi sancționați “De ce trebuie să ne ducem numai la sancţiuni? Omul mai greşeşte”, a spus Andronescu. Ministerul a mai spus că a discutat cu directorii colegiilor și că regulamentele vor fi modificate. 

Adauga comentariu