Reparații pe DN 73 la Bran. Drumul este în lucru din 2016. Au fost însă mai multe pauze decât muncă. Constructorul nu a respectat niciun termen, iar în final a abandonat șantierul

DRPD Brașov a anunțat că vor continua reparațiile la îmbrăcămintea asfaltică de pe DN73, în centrul stațiunii Bran. Lucrările vizează înlocuirea completă a stratului de uzură din zona Castelului Bran și sunt executate de Secția Producție cu utilajele proprii ale DRDP Brașov. După terminarea asfaltării va fi refăcută și semnalizarea rutieră.

DN73 este coșmarul multor șoferi de ani de zile. Este cel mai circulat drum turistic din judeţul Braşov, iar în fiecare weekend este traversat de 15.000 maşini pe zi. 

 Repararea drumului a început teoretic în 2011. Cu porţiunea din Argeş şi nu din Braşov care era ciuruită de gropi. Cinci ani şoferii şi-au rupt maşinile în gropile pe care nu le puteau ocoli. Abia în 2016, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat 111,26 milioane de lei pentru repararea drumului, dar lucrările au început un an mai târziu. Contractul a fost atribuit asocierii de firme AZVI SA - STRACO GRUP SRL - PIOMAR Development – Tractebel. 

S-a lucrat pe bucăți, s-au montat semafoare, iar circulația a fost un coșmar. S-a dat vina pe ploi şi lipsa forţei de muncă. Apoi s-au anunțat termene peste termene. Degeaba. În februarie 2021 firma spaniolă a cerut rezilierea contractului, iar acum se judecă cu CNAIR. Este clar că va mai dura până când acest drum va fi în final reabilitat complet. Între timp șoseaua se degradează și este nevoie de reparații.

 

Adauga comentariu