Rețea de contrabandiști de țigări destructurată de DIICOT. Trei persoane au fost reținute

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2020 – 2021, inculpații au achiziționat țigarete provenite din afara spațiului european, pe care le-au comercializat pe raza județului Covasna. La data de 24.05.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Covasna împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Covasna au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare, pe raza județului Covasna, în urma cărora au fost ridicate sumele de 61.260 de lei, 1.550 de euro și 20.000 de forinți, precum și 5.193 de pachete de țigarete de diferite mărci, care nu aveau timbre fiscale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov, al lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Covasna, al luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Covasna, al jandarmilor din cadrul I.J.J. Covasna și Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov, precum și al Biroului Vamal Regional Brașov“, se arată în comunicatul procurorilor DIICOT.
 

 

Adauga comentariu