Rețea de proxenetism destructurată de procurori. Suspecții operau și la Brașov

Trei bărbați au fost reținuți după ce au închiriat apartamente în Brașov și Constanța și le-au folosit pentru prostituție. „Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, cu vârste cuprinse între 38 și 41 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, tentativă la trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada mai-iunie 2021, inculpații au recrutat, transportat și adăpostit două persoane majore și o persoană minoră, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, în scopul exploatării acestora, prin obligarea la practicarea prostituției, în diferite apartamente închiriate în regim hotelier, pe raza municipiilor Brașov și Constanța.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză, s-a constat faptul că inculpații au postat anunțuri pe diferite site-uri de profil, în vederea atragerii de clienți, au închiriat mai multe apartamente, în regim hotelier, stabilind tarifele practicate de către victime.

De asemenea, persoanele vătămate erau instruite de către inculpați, cu privire la maniera în care să relaționeze cu clienții.
Inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile“, se arată în comunicatul procurorilor DIICOT
 

 

Adauga comentariu