S-a lansat licitația pentru construirea Sălii Polivalente

Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat licitația pentru construirea Sălii Polivalente din Brașov. Valoarea estimată a contractului este de 279 milioane de lei, fără TVA, iar complexul multifuncțional ar trebui construit în trei ani, scrie mytex.ro.
Durata contractului este de 96 de luni, din care execuție (36 luni) și perioada de garanție a lucrărilor (60 luni).

SALA POLIVALENTA are o capacitate de 10.059 de locuri în condițiile unei utilizări flexibile și este destinată competițiilor sportive, concertelor, conferințelor, congreselor, activităților culturale, cu respectarea normelor în domeniu care să permită omologarea sălii Ia standarde naționale și internaționale și care să asigure organizarea unei mari varietăți de competiții sportive, concerte și alte activități. În cadrul Sălii Polivalente s-a realizat și o sala de încălzire, care este de asemenea dotata cu tribune pentru public, cu o capacitate de 1.152 locuri.

Având în vedere natura terenului rezultată din studiul geotehnic, fundația Sălii Polivalente va fi construita pe o structura de piloți și va fi dezvoltată pe patru nivele:

– Subsolul este nivelul unde se realizează accesul în incinta de joc a sălii de sport și sălii de încălzire și la anexele sportivilor (vestiare, sală de antrenament). La același nivel sunt accese la zonele VIP, presă și adiministrație, conectate cu parcările special rezervate și separate de accesele publicului. Sub gradene sunt plasate cabine pentru artiști. Adițional, se găsesc spațîi tehnice și de aprovizionare pentru serviciile publice. Parcajul subteran va asigura 72 locuri de parcare pentru presă, sportivi, administrație și VIP, dintre care 6 locuri sunt pentru persoane cu dizabilități. La exterior, se vor asigura 10 locuri de parcare auto și 2 locuri pentru autocare în lungul aleii carosabile de pe latura sud-vestică a terenului.

– Parterul este nivelul unde se realizează accesul în clădire pentru public, cu spații comerciale de închiriat și servicii de bar, acces la grupuri sanitare și distribuția pe verticală a spectatorilor pe cele 8 grupe de scări, până la etajul 1.

– Mezanin este dedicat publicului, având spațîi pentru grupuri sanitare, trei zone cu logii pentru acces în exterior, patru săli de conferințe, două de 129 locuri și două de 60 locuri, iar ca spații anexă cuprind baruri, garderobe, logii pentru fumători și grupuri sanitare. În zona sudică se regăsesc spațîi tehnice și o zonă de bucătărie pentru serviciul de restaurant de la etajul următor.

– Etajul 1 este alocat atât publicului cât și persoanelor VIP și presei, acestea din urmă beneficiind de o zonă cu acces separat, care este deservită de bar, restaurant și terasă adiacentă unei zone înierbate, necirculabilă, peste sala de încălzire. Atașată zonei de alimentație, e propusă o bucătărie, spațîi de depozitare și spații tehnice.

Amenajări exterioare

Se vor realiza amenajări exterioare, cuprinzând zone verzi, alei pentru circulație pietonală și carosabilă, accese, promenade,zone de odihnă destinate pietonilor, servicii, restaurant, etc. Spațiile din afară Sălii Polivalente au fost tratate într-un studiu peisagistic care cuprinde amenajarea zonelor verzi, a zonelor de promenadă, recreere, odihnă, piste de biciclete etc. Se vor execută lucrări de amenajare exterioară și de refacere a carosabilului, trotuarelor și aleilor din zona afectată de șantier. Se va prelungi pista de biciclete existentă în zonă. Se vor amenaja drumuri noi de acces pentru toate autovehiculele în funcție de necesități. Se vor realiza construcțîi constând în:  totem, case de bilete, umbrare și gradene terasate.

Construcția sălii polivalente va permite desfășurarea următoarelor activități:

– sporturi (arena principală şi spaţîi anexe): tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în șală, badminton, volei, floorball, box, atletism ușor (în șală), gimnastică, tir sportiv, atletică grea (haltere), scrimă, karate, judo, aikido şi alte sporturi posibile datorită modularităţîi şi mobilităţîi suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe.Terenul de sport vor avea un sistem de pardoseală din parchet, demontabil, multisport, agrementată FIBA-  pentru practicarea sporturilor internaționale. Pentru competițiile de handbal, peste pardoseala din parchet, demontabil, multisport, agrementată FIBA se va instala o pardoseală demontabilă din PVC.
– evenimente culturale: concerte de scenă, dans sportiv, competiţii internaţionale de dans, adunări religioase, congrese, simpozioane, vernisaje etc
Sunt asigurate toate cerințele legate de accesul, circulația și dotările necesare persoanelor cu handicap locomotor conform normativelor în vigoare.
Sunt asigurate cerințele pentru prevenirea și stingerea incendiilor: senzori de detecție fum și incendiu, instalație hidranți interiori și instalație de sprinklere, rezervă de apă pentru incendiu.

Adauga comentariu