Sala de sport de la Metrom o investiție ratată. Aici trebuia să fie un campus sportiv de 75 de milioane de lei, dar finanțările au fost retrase

La Metrom ar fi trebuit să se contruiască un grandios campus sportiv de 75 de milioane de lei. În toamna lui 2008, au început lucrările la sala de sport, care urma să fie gata într-un an, iar un an mai târziu proiectul a fost tras pe linia moartă de Ministerul Educaţiei, care de fapt suporta 80% din valoarea investiţiei. 

Teoretic, aşa cum s-a anunţat odată cu demararea lucrărilor la aşa-zisul campus, acesta ar fi trebuit să aibă o clădire pentru cursuri (cu 24 de sali de clasă), o sală de sport acoperită, un cămin pentru cazarea sportivilor, două corpuri (pentru scrimă, gimnastică şi box), o cantină, un bloc de garsoniere pentru profesori şi un cabinet medical şi un centru de refacere a sportivilor.  

Sală de sport cu ghinion. Licitații fără succes

Din tot acel campus, în prezent există o sală de sport începută undeva la marginea oraşului. De zece ani lângă stadion au rămas doar nişte piloni de beton ridicaţi pentru sala de sport şi cam atât. 

Primăria a anunțat în luna august că va finaliza din bugetul propriu sala de sport de la Metrom . Investiţia se ridică la 6,4 milioane de lei.Municipalitatea a lansat licitaţia pentru construirea sălii care acum are doar fundaţie. La prima licitație niciuna dintre oferte nu a îndeplinit condițiile. La a doau licitație, constructorul ales a renunțat imediat la contract. Va urma acum o nouă licitație. Potrivit autorităţilor locale sala de sport va avea 189 de locuri. De asemenea va avea vestiare, un foaier, o sală de şedinţe, depozit pentru materiale sportive şi birouri. 


Adauga comentariu