Sala Polivalentă va costa 279,6 milioane de lei. Consiliul Local a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici

Consiliul Local a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici pentru viitoarea Sală Polivalentă din Brașov. Investiția se va ridica la 279.675.330,91 lei inclusiv TVA. Dacă până acum se tot zvonea că sala va coasta 20 de milioane de euro, acum investiția depășește 50 de milioane de euro. Suma este dublă și față de costurile Sălii Polivalente din Cluj care are dimensiuni similare. Este adevărat că la Brașov se va amenaja și zona adicentă și că sala din Cluj a fost construită acum 5 ani, dar chiar și așa suma pare puțin cam mare. Potrivit hotărârii de Consiliu Local, sala ar uma să fie gata în trei ani.

Sala polivalentă ar urma să fie construită pe locul fostului stadion municipal. Pe terenul studiat se prevăd următoarele construcţii:

A. Sală polivalentă cu o capacitate de 10.000 de locuri în condiţiile unei utilizări flexibile, destinată competiţiilor sportive, concertelor, conferintelor, congreselor şi activităţilor culturale.

B. Parcare amenajată la subsol si la nivelul solului.

C. Amenajare exterioară - zone verzi, alei pentru circulaţie pietonală şi carosabilă, zone de acces, promenade, zone de odihnă destinate pietonilor, servicii, restaurant etc.

Dimensionarea principală va ţine cont de numărul de locuri propuse şi de dimensiunile de suprafeţe de joc, aferente diferitelor sporturi propuse spre găzduire, dimensiuni ce se raportează la standardele federaţiilor sportive internaţionale de profil. Astfel, s-a indentificat posibilitatea găzduirii următoarelor tipuri de activităţi:

- sporturi (arena principală şi spaţii anexe):tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, floorball, box, atletism usor (în sală), gimnastică, tir sportiv, atletică grea (haltere), scrimă, karate, judo, aikido şi alte sporturi posibile datorită modularităţii şi mobilităţii suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe.

- evenimente culturale: concerte de scenă, dans sportiv, competiţii internaţionale de dans, adunări religioase, congrese, simpozioane, vernisaje etc

Pentru disciplina atletism uşor (în sală) se va avea în vedere dotarea pentru minim următoarele probe: curse 60m, curse 60m cu obstacole, săritura în înălţime, săritura cu prăjina, săritura în lungime, triplu salt şi aruncarea greutăţii.

Sursa foto și video : dicositiganas

 

Adauga comentariu