Scandal la echipa de hochei Corona Brașov. Președintele clubului acuzat că nu a plătit jucătorii și că și-a bătut joc de ei

Garrett Clarke scrie pe blogul său că sezonul trecut de la Corona Brașov a fost un fiasco. Acesta a stat la Brașov din vara lui 2018 până în noiembrie.Încă de la început au apărut problemele „nu am fost plătiți trei luni, imediat ce am venit. Scuzele și minciunile ne-au făcut să o luăm razna.”
Canadianul spune că toate prevederile contractuale au fost încălcate, inclusiv faptul că nu li se asigura echipamentul necesar. Chiar și în aceste condiții spune că echipa a avut rezultate bune.

Garrett Clarke spune că a luat decizia să părăsească clubul și l-a anunțat pe președintele Cernica Emilian. Răspunsul primit a fost: „Nu pleci nicăieri. Ești al meu și ar fi bine să-ți păzești spatele pentru că nu mai ești în Canada. Aici e România.”

În final, pe 21 noiembrie, Garrett Clarke pleacă din Brașov fără a-și lua banii pe care clubul îi datora.

Gustul amar al unei experiențe nefericite se extinde și asupra Brașovului și României

Garrett Clarke mai scrie că „practic sunt furat de sute de dolari pe care i-am muncit din greu, dar dacă eram cetățean român și aș fi aflat că banii din taxele plătite de mine sunt furați, aș fi fost foarte furios. Nu sunt legi sau sindicate în România care să te protejeze de această situație, iar cei care conduc profită de cetățeni în mai multe moduri. Fără să dau multe detalii, salariul mediu în România este de 300 de dolari pe lună.”

Garrett Clarke amintește și de episodul cu adăpostul de câini unde au fost uciși câini, pentru că și-a lăsat câinele pe care-l adoptase la Brașov în grija bărbatului care se ocupa de adăpost și a crezut că și câinele său a fost omorât. „Când poliția l-a arestat pe nebun îl avea pe Elliot (câinele lui Garrett) și a fost o surpriză, pentru că-și omorâse propriul câine. Am avut grijă ca Elliot să fie salvat și să fie dus la o casă unde trăiește fericit. Din păcate, sistemul de justiție românesc este inexistent și probabil că el va scăpa cu o palmă peste mână.”

Și nu e primul caz în care un jucător străin se plânge de președintele Cernica Emilian. Casey Bartzen, fost jucător la Corona Brașov, spune că nu i s-a dat un bonus de 1500 de euro și că i-au fost luate patinele pe care și le cumpărase la începutul sezonului și apoi i le-au dat ca bonus, deși ar fi trebuit să i se asigure patinele conform contractului.

Casey Bartzen mai spune că nu i s-a făcut permisul de muncă, nu i-au plătit spitalizarea în Ungaria și că la întoarcerea din deplasarea din Ungaria a trebuit să se ascundă în autobuz pentru că era practic ilegal în țară.

Preşedintele secţiei de hochei de la Corona Braşov, Emilian Cernica, a declarat pentru www.mytex.ro: „Nimic din ceea ce spune Garrett Clarke nu este adevărat. Momentan, doar atât pot spune, însă vom avea şi un comunicat de presă în care ne vom expune punctul de vedere”.

Sursa foto: garrettclarke.blogspot.com

Adauga comentariu