Scandal la trei colegii de elită din Brașov. Elevii sunt obligați să se transfere la alte unități de învățământ dacă nu obțin mediile impuse în regulament

Trei colegii din Brașov, Andrei Șaguna, Meșotă și Grigore Moisil,  au regulamente care i-au revoltat pe părinți și despre care Ministerul Educației spune că sunt ilegale. Prin aceste regulamente li se impun elevilor să obțină anumite medii la finalul anului școlar. Dacă nu reușesc aces lucru, părinții sunt obligați să îi retragă și să îi mute la alte licee. Este practic o exmatriculare forțată, lucru ilegal. Practica a fost semnalată pe grupul de Facebook Părinții cer Schimare, unde au fost postate și regulamentele de la Meșotă și Șagua. Pe lângă onținerea anumitor medii mai sunt și reguli de compotament și obligativitatea uniformei. 

Regulamentul de la Șaguna spune că elevul trebuie să obține media 8,50 la matematică și română, media generală 8.00 și nota 9,50 minim la purtare dacă vor să mai studieze la acest colegiu. 

Ministerul Educației spune că aceste practic nu sunt legale. Este o discriminare și eu cred că nu putem să facem asemenea lucruri. Am vorbit cu inspectoarea generală și m-am înțeles cu domnia sa că le recomandă să elimine din regulamentul de funcționare al școlii această prevedere conform căreia părintele semnează că își retrage copilul dacă nu ia 8. Nu trebuia să intre așa ceva într-un regulament, pentru că nu există o prevedere cu putere normativă mai mare care să prevadă acest lucru. Ca urmare, era ilegal, să spunem așa. Am vorbit și cu directorul de la unul dintre licee, de la Șaguna, și mi-a promis și domnia sa că rezolvă această problemă“, a declarat Ecaterian Andronescu, pentru edupedu.ro. 

Sursa Foto: edupedu

Adauga comentariu