Scandal în USR pe tema grupului „Poiana lui Iocan“, unde membrii pot comunica și pot critica deciziile partidului. Cristian Ghinea îi sugerează lui Dan Barna să șteargă grupul ca să evite criticile din interiorul partidului

În clipul postat pe pagina de Facebook a lui Radu Hossu, Cristian Ghinea îi spune lui Dan Barna să șteargă grupul Poiana lui Iocan. „Mi se pare fabulos că de trei ani stai şi-ţi iei înjurături pe un grup care este al tău. Ia zi, nu ne faci şi nouă o bucurie să-i dai delete la mizeria aia de grup? Adică, a rămas aşa, un fel de refugiul nebunilor, e... sau asta vrei? Îl citeşti?” întreabă Cristian Ghinea.

 „E o idee foarte bună, mă gândesc” răspunde Dan Barna.

Videoclipul îl puteți vedea aici

Conversaţia dintre cei doi este dur criticată de Radu Hossu. „Vă spuneam zilele trecute de Cristian Ghinea ca fiind un personaj mefistofelic. M-am răzgândit. E un personaj de desene animate. Iar Dan Barna este un șef (a nu se confunda cu lider), cu valențe de despot.

Vedeți aici de ce am avut dreptate să le cer acestor oameni să facă un pas în spate din fruntea USR. Vedeți aici ce orgolii mari și ce mize mici discută. Vedeți aici satisfacția meschină, generată de frustrările unor vieți politice dezamăgitoare, față de închiderea unui grup de Facebook.

Pentru cei care nu știu, Poiana lui Iocan - grup de facebook intern al USR, era o oază de democrație, o oază de libertate a expresiei. A fost creat o dată cu partidul și este și astăzi ultimul bastion al liberei exprimări. Aici se exprimă și susținătorii lui Dan Barna, Cristian Ghinea and Co., dar și avertizorii de integritate (vezi Oli Ardelean și alții). Să închizi acest grup înseamnă să calci metaforic pe cap mii de membri. Înseamnă să simți totuși că îți scapă din mâini frâiele și că nu poți să-i prostești pe toți, tot timpul.

Sper ca voi cei care cițiti și vedeți aceste imagini, fie că sunteți din presă, fie că sunteți din USR, PLUS sau simpli cetățeni interesați să susțineți rămânerea în viață a acestui grup intern din USR. De ce? Pentru că USR trebuie să rămână un partid sănătos, liber, viu, deschis, pentru că este partidul care va fi la guvernare. Cât despre faptul că Ghinea și Barna ne consideră nebuni pe mai bine de jumătate din partid, asta nu mai e cred nicio noutate pentru nimeni.

P.S. acest clip mi-a fost transmis pe diferite căi, de la membri și simpatizanți. Nu a fost preluat din interior“, a scris Radu Hossu pe Facebook.

 

 

Adauga comentariu