Scenariul roșu prelungit la Brașov pentru încă 14 zile. DSP nu exclude carantinarea municipiului

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat Hotărârea nr. 51/24.11.2020, care prelungește scenariul roșu în anumite localițăți unde incidența depășește 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

Art. 1 Având în vedere faptul că rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu a scăzut sub valoarea de 3/1000 de locuitori, se mențin pentru o perioadă de 14 zile măsurile dispuse prin Hotărârea nr. 40 din 10 noiembrie 2020 emisă de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov în unitățile administrativ-teritoriale: Brașov, Hărman, Codlea, Făgăraș, Săcele, Râșnov, Hoghiz, Bod, Cristian, Tărlungeni, Moieciu, Feldioara, Bran.

Art. 2 Ca urmare a scăderii ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, în unitățile administrativ-teritoriale Poiana Mărului, Homorod și Ucea se aplică prevederile H.G. nr.967/2020, pentru rata de incidență corespunzătoare fiecărei unități administrativ-teritoriale în parte.

Art. 3 În unitatea administrativ-teritorială Crizbav s-a constatat depășirea incidenței cumulate de 3/1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 14 zile.

Autoritățile sanitare nu exclud nici carantinarea municipiul Brașov dacă numărul de cazuri se menține ridicat. media este de 300 de cazuri pe zi în acest moment. „Nu pot să neg că avem în vedere și măsura carantinării orașului, dar urmăresc și alte orașe mari pentru a vedea care este impactul carantinării în comunitățile mari. Iar, din ce observ, impactul unor măsuri de carantinare în comunitățile mari nu este foarte vizibil, în timp ce în comunitățile mici este normal ca aceste măsuri să aibă urmări vizibile”, a declarat Andreea Neculau, directorul DSP Brașov citat de bizbrasov.ro.

Brașovul este în topul național al numărului de cazuri din ultimele 7 zile potrivit raportului publicat de INSP. În săptămâna 16 - 22 noiembrie, 33.3% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Cluj, Constanta, Iași si Brașov.

 

Adauga comentariu