Schimbare de șefi la Serviciul de Permise și Înmatriculări Brașov. Fostul director lasă la plecare Brașovul pe locul al doilea în topul eficienței serviciului permise

După un an de mandat, șeful SPCRPCIV Brasov, Șomlea Mircea, comisar de poliție cedează locul lui Matei Marian Victor, comisar de poliție, care este delegat pentru următoarle șase luni. Ambii au fost delegați de la București pentru a asigura interimatul conducerii instituției de la Brașov. Nu a fost dat un răspuns dacă se va organiza concurs pentru ocuparea funcției.

Comisarul de poliție, Șomlea Mircea, lasă Brașovul pe locul al doilea în topul eficienței, aducându-l de pe ultimele locuri la ocuparea funcției.

Realizările în timpul mandatului comisarului de poliție, Șomlea Mircea

• S-a implementat de către DRPCIV sistemul unic național de programare online la ghișee.

• Funcționează în baza programărilor online 8-9 ghișee în funcție de personalul disponibil.

• Programarea online se efectuează la 3-4 zile.

• Eliberarea documentelor se realizează a doua zi după depunerea lor la ghișeele serviciului.

• Programarea la proba practică în vederea obținerii permisului de conducere se realizează la aproximativ 26 de zile calendaristice de la promovarea probei teoretice.

• Au fost atestați în cursul anului 2018 un număr de patru noi lucrători în vederea examinării la proba practică.

• S-au obținut din partea DRPCIV suplimentarea cu două echipamente de supraveghere audio-video a  examinării la proba practică în vederea obținerii permisului de conducere.

• La propunerea SPCRPCIV Brașov s-a realizat la nivel central o aplicație informatică, care simplifică procedura de introducere a datelor prin preluarea lor parțială din baza de date a Registrului Auto Român.

• S-a utilizat instituția juridică de drepul muncii „delegarea de atribuții”, astfel încât, în momente excepționale, conducerea Prefecturii a delegat din aparatul propriu către SPRPCIV Brașov un număr de la unu până la trei lucrători pentru perioade determinate și în vederea susținerii activităților serviciului, atât în cursul anului 2018, cât și în cursul anului 2019.

Din punct de vedere a resursei umane, în anul 2018 au fost ocupate cinci posturi vacante, astfel încât din numărul de 25 de posturi în statul de funcții în acest moment serviciul are ocupate 21 de posturi, unul în curs de numire după examenul de încadrare, unul în curs de ocupare în urma concursului aflat în desfășurare și două posturi ocupate temporar prin detașare. Un post este vacant temporar, persoana fiind în concediu de îngrijire copil, doi lucrători se alfăîn concediu medical mai mare de trei luni, astfel încât, există un număr de 18 lucrători disponibili în acest moment.

Adauga comentariu