Școala Gimnazială Bod și Primăria Bod lansează un program de tip afterschool pentru elevii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani

În timp ce Guvernul Dăncilă taie bani de la Educație, în Bod, Primăria și Școala Gimnazială Bod găsesc o modalitate pentru a oferi un program prin care elevii vor fi ajutați să își rezolve temele, să recupereze noțiuni de școală importante, acolo unde este cazul, și să petreacă împreună un timp de calitate cu diverse activități interesante.

Începând cu anul școlar 2019-2020 Programul „Școală după Școală” este un serviciu deschis către comunitate, care nu se substituie familiei, și care vine în sprijinul părinților ocupați cu activitățile zilnice.

Programul este oferit de Școala Gimnazială Bod cu sprijin financiar de la Primăria Bod și își propune să-i ajute atât pe părinți, cât și pe copii. Primii să nu poarte îngrijorarea că cel mic nu a ajuns acasă sau că își petrece timpul ăntr-un anturaj necorespunzător, iar copiii să aibă sentimentul de apartenență la grup, sentimentul de protecție și grija permanentă a adulților.

„Prin acest program ne dorim să oferim copiilor bodeni accesul la un alt tip de învățământ, gen Montessori, pentru care alți părinți plătesc bani grei”, a precizat Alina Moiseanu, director Școala Gimnazială Bod.

Plata cadrelor didactice și a personalului implicat în aceste activități va fi susținută de Consiliul Local al comunei Bod, suma fiind deja alocată în bugetul școlii.

Părinții vor contribui financiar doar cu achitarea costului mesei de prânz, în regim de catering, 13 lei/zi. Aceste costuri cumulate pe perioada unei luni nu vor depăși suma de 280 de lei.

Proiectul se adresează copiilor cu vârste între 3 și 14 ani, proveniți din familii care se confruntă cu problema de a anu avea în grija cui să lase copiii după terminarea programului zilnic școlar; părinților care vor pentru copiii lor o alternativă de petrecere a timpului liber în care să fie supravegheați și educați de personal cu pregătire de specialitate; dar și întregii comunități școlare, prin implicare și diversificarea activității.

Elementele de bază ale educației propuse în cadrul programului:

- procesul de învățare prin jos;

- efectuarea temelor pentru acasă, clarificarea noțiunilor neînțelese în cadrul orelor de curs;

- participarea copilului la alegerea activităților;

- organizarea adecvată a ambientului educativ;

- flexibilitatea strategiilor de predare-învățare.

Perioada de înscriere mai este deschisă până în 23 august 2019, iar înscrierile se pot face la secretariatul școlii, de luni până vineri, în intervalul 08:00 - 13:00.

Sursa foto: Școala Gimnazială Bod

Adauga comentariu