Se ascut cuțitele la PSD Brașov. Se cere demiterea lui Marius Dunca, care este acuzat că nu ține cont de părerea membrilor organizației

Zeci de membrii al PSD Brașov cer înlăturarea lui Marius Dunca de la șefia PSD Brașov. Într-o scrisoare, în care nu sunt menționate însă și numele semnatarilor, membrii PSD Brașov spun că Dunca are un stil dictatorial și oricine a îndrăznit să îl contrazică în ultimii ani a fost exclus din partid. Demiterea lui Marius Dunca a tot fost vehiculată în ultimii ani, de fiecare dată când PSD a obținut un scor slab. Partidul a pierdut la Brașovul ultimele trei scrutinuri.

Scrioarea protestatarilor din PSD a fost redată complet de DC News: „Nu există variante de comunicare prin care să fim luați în seamă, sau, dacă avem un punct de vedere diferit față de cel al domnului Marius Alexandru Dunca, încă Președinte al Organizației Județene PSD Brașov, să ni-l putem exprima. Nu vom face publice numele noastre, nu din frică sau neasumare, ci pentru faptul că, așa cum s-a dovedit în ultima perioadă, oricine are un punct de vedere diferit de cel al domnului Dunca, este exclus din partid sau marginalizat, iar noi suntem oameni care vrem să continuam munca si să ne urmăm crezul politic pe care îl avem de atâția si atâția ani.

Trebuie să promovam în funcțiile de conducere ale organizațiilor din teritoriu persoane capabile să le gestioneze, persoane care sa aibă competența si inteligența necesară. S-au pierdut, exclusiv din cauza domnului Marius Dunca, doi parlamentari iubiți de organizație și de oameni (n.r. Mihai Mohaci, Mihai Popa) care nu doreau contracte și alte funcții, puteau fi ținuți doar cu respect. Aceștia, împreună cu alți membri PSD excluși de Dunca, au creat o organizație care, în mai puțin de jumătate de an, a ajuns să obțină la alegerile europarlamentare un rezultat apropiat de cel al Partidului Social Democrat, partid cu tradiție și cu o organizație numeroasă“.

După rezultatul alegerilor prezidențiale, Marius Dunca , a dat o declarație de manual, fără să își asume în vreun fel eșecul. La Brașov, Klaus Iohannis (PNL) a obținut 210.724 de voturi, adică un procent de 73,55%. Iar Viorica Dăncilă (PSD) a obținut 75.763 de voturi, adică un procent de 26,45%

“Se încheie o etapă din existența partidului nostru, trei ani în care PSD a guvernat cu rezultate bune pentru toți românii, dar și o perioadă în care am făcut greșeli pe care trebuie să ni le asumăm cu toții. Pentru PSD, acest moment trebuie să reprezinte începutul unei perioade de reflecție asupra lucrurilor pe care le putem îmbunătăți în relație cu oamenii. Convingerea mea și a întregii organizații este că partidul iese întărit după trei lupte electorale grele, dar este necesar un proces de reformă organizațională care să se realizeze în acord cu așteptările românilor de la singurul partid de stânga din România. Avem capacitatea și potențialul să recâștigăm încrederea românilor, dacă vom înțelege în profunzime mesajul pe care aceștia ni l-au transmis”, a declarat Marius Dunca.

Adauga comentariu