Se modernizează două drumuri care vor conecta Brașovul de Covasna și Harghita. Investiția este de 113 milioane de lei, fonduri europene. Contractul a fost scos la licitație

Două drumuri care fac legătura între judeţele Braşov şi Covasna vor fi modernizate cu fonduri europene. Investiţia se ridică la 113,8 milioane de lei. Contractul de finanțare a fost semant încă din luna februarie, iar acum investiția a fost scoată la licitație. Acesta este al doilea drum pentru care Consiliul Județean a obținut finanțare europeană. De data aceasta împreună cu vecinii din Covasna. Tot peste 100 de milioane de lei s-au obținut pentru Drumul de sub munte, care va fi o alternativă la DN 1.

Lucrarea presupune practic cuprinde modernizarea drumului injudețean DJ 131 și a drumului județean DJ131B. Vor fi realizate și păodurile necesare, troturare, stații, canalizare și repararea tuturor zidurilor de prijin. Lungimea totală a drumului supus modernizării este de 18,576 km.

Drumul ce urmează să fie reparat face legătura între drumul naţional DN 12 şi drumul naţional DN 13.  Șoseaua străbate localităţile braşovene Măieruş, Apaţa, Ormeniş şi Augustin, continuând în judeţul Covasna prin localităţile Baraolt, Biborţeni, Băţanii Mari şi Malnaş Băi. Prin modernizarea acestui drum de importanţă regională, care face legătura între drumul naţional 12 (Braşov – Miercurea Ciuc – Topliţa) şi drumul naţional 13/E60 (Braşov – Târgu Mureş – Cluj-Napoca – Oradea – Budapesta)  se realizează legătura între judeţele Braşov, Covasna şi Harghita.

 

Adauga comentariu