Secția ATI Covid de la Tractorul va fi gata săptămâna viitoare. Au fost cumpărate echipamentele, dar este nevoie de medici și asistente

Noua secţie de ATI din Spitalul Tractorul va fi gata chiar la sfârşitul săptămânii viitoare. Totuşi, ea nu va putea fi pusă în funcţiune înainte de angajarea în regim de urgenţă a personalului medical specializat în anestezie-terapie intensivă. „Toate echipamentele sunt pregătite pentru montarea paturilor de ATI, recent a fost montat un stocator de oxigen, s-au amenajat instalaţiile necesare şi sper ca în cel mai scurt timp să găsim personal calificat pe care să-l angajăm, în aşa fel încât să asigurăm un serviciu medical de calitate pentru pacienţii care ajung în situaţie critică, la terapie intensivă”, a spus preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

Cele 20 de noi paturi de terapie intensivă aduc o creştere cu peste 40% a capabilităţilor de îngrijire a pacienţilor COVID din judeţul Braşov ajunşi în stare gravă, ele venind în completarea celor 28 de paturi din unitatea modulară care funcţionează în curtea Spitalului Judeţean.

Amenajarea acestei secţii de ATI s-a realizat în timp-record, aproximativ o lună. „Ne-am ţinut de cuvânt în privinţa lucrărilor de amenajare, care s-au realizat rapid. Problema principală o reprezintă personalul medical. Prin adăugarea acestor 20 de paturi, noi vom funcţiona cu un total de 68 de paturi (48 de paturi COVID şi 20 de paturi non-COVID, n.r), astfel că avem nevoie de medici, asistente, infirmiere, brancardieri. Rugămintea noastră adresată Direcţiei de Sănătate Publică, Prefecturii şi Ministerului Sănătăţii este să ni se pună la dispoziţie personal de specialitate măcar în primă fază, până când vom reuşi să facem angajări. Am comunicat tuturor instituţiilor abilitate necesarul minim pentru aceste 20 de paturi, astfel încât permanenţa să fie asigurată, respectiv 5 medici anestezişti, 25 de asistente, 15 infirmiere şi 4 brancardieri. Personalul de ATI care lucrează la Spitalul Judeţean este epuizat, fiind angrenat atât pe frontul COVID, cât şi pe cel non-COVID, Unitatea de Primiri Urgenţe este şi ea copleşită, de aceea se impune să dăm cât mai repede în folosinţă această secţie de la Tractorul”, a afirmat managerul SCJU Braşov. El a anunţat că în perioada următoare, la Staţionarul Tractorul vor mai fi amenajate saloane destinate bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus, toate paturile urmând să fie dotate cu staţii de oxigen.

Adauga comentariu