Șeful Casei de Asigurări de Sănătate se laudă că a eliminat listele de așteptare pentru dispozitivele medicale. După doi ani însă în care cererile au stat la sertar. Șeful CJAS este un fost polițist

Șeful Casei de Asigurări de Sănătate a prezentat la Prefectură bilanțul instituției pe care o conduce. Una dintre „marile realizări ale instituției“ este eliminarea listelor de așteptare la dispozitivele medicale. Lucru lăudabil, dar problema este alta. Unii pacienții, printre ei și copii care sunt declarați o prioritate de CJAS, așteptau aparatura din 2016, adică de doi ani. De ce nu s-a rezolvat problema mai repede și de ce au stat atât de mult cererile la sertar, nu este doar vina CJAS Brașov, ci a întregului sistem medical. Nu s-au alocat banii, deși suma nu este una uriașă. Practic cu 1,3 milioane de lei veniți în 2018 la Brașov s-au rezolvat toate cererile. Nu cred că această sumă ar fi fost o mare problemă de buget, și cred că este vorba despre o simplă nesimțire sau dezinteres total.

„Pentru dispozitive medicale destinate recuperării unor deficiențe organice și funcționale  au fost emise un număr de 5277 decizii de aprobare procurare dispozitive medicale. În acest context a fost practic epuizată lista de aşteptare la dispozitive medicale fiind aprobate cereri aferente perioadei decembrie 2016 – octombrie 2018“, se arată în bilanțul Casei Județene de Asigurări de Sănătate. 

Noul șef de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate nu este chiar un specialist în domeniu. Fostul comisar şef de poliţie, Sorin Melinte a făcut în ultimii doi ani nişte mutări extraordinare în carieră. A decis să se pensioneze din Poliţie în 2016  mai mult forţat după un scandal expus de Marian Godină, pe atunci poliţist la rutieră. Godină a scris pe Facebook cum un coleg a fost tras serios de urechi de Melinte pentru că a amendat un şofer care aducea un brad la Poliţie, dar nu avea centură. Tot atunci s-a

pensionat şi şeful IPJ Braşov, Ioan Aron. 
După pensionare, Sorin Melinte a lucrat de DSP Braşov, la serviciul de achiziţii publice, semn că i-a prins bine experienţa de „manager“ în Poliţie. De aici a ajuns la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, iar astăzi a ajuns să conducă instituţia. 

Sursa Foto: bzb.ro

Adauga comentariu