Șeful DIICOT refuză să convoace Adunarea Generală pentru susținerea lui Augustin Lazăr solicitată de procurorii din Brașov

Procurorii DIICOT Brașov, dar și cei de la Bacău, alături de alți 1700 de magistrați din toată țara au semnat solicitarea Forumului Judecătorilor din România care i-a cerut Ministrului Justiției Tudorel Toader să renunțe la revocarea lui Augustin Lazăr. 
După ce procurorii de la Brașov au arătat prin gestul lor că îl susțin pe Augustin Lazăr, șeful DIICOT, Felix Bănilă a emis un mail intern din care reiese că nu are de gând să țină cont de sugestiile colegilor lor și că este de acord cu revocarea lui Augustin Lazăr. 

„Având în vedere că pe site-ul DIICOT, colegii din cadrul ST BRaşov şi ST Bacău au menţionat faptul că procurorul şef direcţie ar fi solicitat puncte de vedere cu privire la oportunitatea convocării Adunării Generale, precizăm că procurorul şef DIICOT apreciază că nu există temei legal de a convoca Adunarea Generală a procurorilor DIICOT pentru a lua atitudine în raport de propunerea Ministrului Justiţiei de revocare a Procurorului General al PICCJ“, se arată într-un mail intern trimis procurorilor DIICOT de Felix Bănilă, prin secretariat, citat de www.g4media.ro.

Sursa citată mai menționează că Felix Bănilă ar fi afirmat că procurorii care îl susțin pe Augustin Lazăr trebuie să adune ei o treime din semnături ca să convoace singuri Adunarea Generală dacă vor ca aceasta să aibă loc. Asta după ce în mail-ul intern spunea că nu există temei legal pentru o astfel de convocare.  

Sursa Foto. Mediafax: Andreea Alexandru

Adauga comentariu