Sentința în dosarul Tetkron, în care este inculpat și primarul George Scripcaru a fost amânată pentru a patra oară

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au amânat azi pentru a patra oară sentința în dosarul „Tetkron”, unde inculpat, printre alții, este și primarul George Scripcaru. Noul termen este 11 martie.

Primarul George Scripcaru a fost trimis în judecată pentri abuz în serviciu, instigare la tentativă de abuz în serviciu şi luare de mită acum patru ani. Procurorii îl acuză pe primar, dar şi pe mai mulţi funcţionari publici şi administrator de firmă că au falimentat CET Braşov în favoarea unei companii private de termoficare. Potrivit procurorilor, în perioada 2010-2011 reprezentanţii SC CET SA şi TETKRON SRL, societăţi având ca unic asociat Municipiul Braşov, au încheiat cu o companie privată contracte de vânzare cumpărare sau prestări servicii cu încălcarea normelor legale.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, George Scripcaru ar fi primit prin intermediul Cristinei Antonie 400.000 de lei constând în materialele electorale pentru alegerile locale din anul 2012 (câteva mii de tricouri, şepci, pixuri, autocolante etc. şi pachete cu alimente pentru a fi date alegătorilor).

„În perioada 2011-2012, inculpatul Scripcaru George, în calitate de primar al municipiului Braşov, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii David Mihai Ciprian şi Pop Călin Silviu, a acţionat şi a determinat funcţionari din cadrul Primăriei Braşov/ Consiliului Local Braşov şi angajaţi din cadrul SC Cet SA şi SC Tetkron SRL să-şi exercite defectuos atribuţiile de serviciu, cu ocazia încheierii unor contracte/ convenţii cu firma acestuia din urmă, urmărind obţinerea, atât pentru sine, cât şi pentru această societate şi persoanele care o administrau, a unor foloase necuvenite. Cele trei persoane au beneficiat şi de ajutorul inculpatei Vulpescu Mihaela care, în calitate de proiectant, a întocmit mai multe documente (proiect tehnic, studiu de fezabilitate, documentaţie economică pentru desfăşurarea achiziţiei publice) în care a menţionat soluţii tehnice imposibil de realizat privind pretensionarea termică, contrare normativelor în domeniu“

Procurorii îl mai acuză pe primar, dar şi pe ceilalţi inculpaţi în dosar că au atribuit ilegal contractul unei firme private care nu îndeplinea condiţiile impuse la licitaţie. „Astfel, la data de 3 octombrie 2011, primarul a atribuit firmei controlate de inculpatul Pop Călin Silviu un contract de lucrări, printr-o procedură formală de achiziţii publice, în cadrul căreia membrii comisiei de selecţie a ofertelor au declarat, în mod nelegal, câştigătoare, societatea omului de afaceri, deşi aceasta nu îndeplinea condiţiile pentru a efectua lucrările respective (lipsă personal specializat şi utilaje, lipsă experienţă în domeniu, etc.). Contractul avea ca obiect realizarea interconexiunii reţelei de transport apă fierbinte, în zona de nord a municipiului Braşov“, se mai arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

 

Adauga comentariu