Sfaturi pe timp de caniculă: Nu faceți efort, beți un pahar de apă la fiecare 15 minute și evitați cafeaua și alcoolul

Evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 – 18.00. Dacă aveți aer condiționat, reglați aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală. Ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depășește 32 grade Celsius.

Purtați pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise. Pe parcursul zilei faceti dușuri călduțe, fără a vă șterge de apă. Beți zilnic între 1,5 - 2 litri de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete.

În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute. Nu consumați alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Evitați băuturile cu conținut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

Consumați fructe și legume proaspete (pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii) deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă.

 

Adauga comentariu