Sportivi din locul național de judo juniori internați la spitalul CFR cu coronavirus după un cantonament în Poiana Brașov

Numărul cazurilor pozitive de coronavirus în rândul sportivilor de la loturile naţionale de judo a crescut la 22 în urma testărilor efectuate marţi seara la Braşov şi Cluj-Napoca, a declarat pentru AGERPRES directorul departamentului internaţional din cadrul Federaţiei Române de Judo, Eduard Zgorcea.

"Au sosit testele făcute la Braşov de băieţi şi la Cluj de fete. Din loturile masculine, cei 16 depistaţi pozitiv iniţial au fost reconfirmaţi, în plus alţi trei sportivi au rezultate pozitive. Iar la fete, în afara cazului Elenei Stere, au mai fost depistate pozitiv alte două sportive din lotul de cadete. La senioare nu avem niciun caz pozitiv. În total sunt 19 băieţi şi 3 fete", a declarat Zgorcea.

Oficialul FRJ a precizat că sportivii din lotul masculin se află la spitalul CFR din Braşov, în momentul depistării lor aflându-se în cantonament centralizat în Poiana Braşov: "Băieţii sunt la spitalul CFR din Braşov, vor sta 48 de ore, să vadă cum se simt şi în funcţie de asta se va lua o decizie. Dar toţi se simt bine, nu au complicaţii, şi la băieţi şi la fete".

În urma testărilor efectuate au fost depistaţi pozitiv şi 3 membri ai staff-ului tehnic, printre care şi secretarul general al Federaţiei Române de Judo, Gheorghe Savu.

În județul Brașov se înregistrează un număr total de 5660 cazuri confirmate pozitiv (reprezentând 4.86% din cazurile la nivel național), din care 4198 persoane vindecate și 193 decese (rata mortalității la nivel județean este de 3.41%). Brașov se situează pe locul 3 în clasamentul național după numărul de cazuri confirmate iar pe locul 4 în funcție de numărul de decese.

Sursa Agerpres.

Adauga comentariu