Studiu național: Brașovul, în topul celor mai atractive orașe din țară

Primul Barometru Urban la nivel național a fost dezvoltat în cadrul proiectului de elaborare a Politicii Urbane a României, realizat de Banca Mondială și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Datele au fost colectate în perioada 1 iulie – 15 august 2020, printr-un sondaj privind calitatea vieții realizat în 41 de localități urbane din România, selectate în funcție de trei criterii (dimensiunea localității, regiunea de dezvoltare, profilul urban – economic, geografic, administrativ).

Au fost analizate satisfacția față de infrastructură și facilitățile urbane (transport, servicii de sănătate, facilități sportive, culturale și educaționale, starea străzilor și a clădirilor, spații publice, disponibilitatea magazinelor), percepția privind calitatea mediului (calitatea aerului, nivelul zgomotului, curățenie etc.), percepția respondenților despre orașul lor (siguranță și încredere, administrare și guvernare locală, locuri de muncă) și alte aspecte.

Sdudiul arată că în 9 oraşe nivelul de satisfacţie depăşeşte 90%: Cluj-Napoca (97%), Oradea (96%), Alba Iulia (95%), Braşov, Drobeta Turnu Severin (94%), Timişoara, Sighişoara (92%), Slatina şi Iaşi (90%). Brașovul se mai află în top cinci la capitolul transpor public și infrastructură, dar nu  și la servicii medicale sau activități culturale.

Sondajul a fost modelat după Eurobarometrul Flash, care se aplică periodic unor orașe selectate din Uniunea Europeană. Întregul studiu poate fi consultat aici

 

 

Adauga comentariu