Târg de Crăciun la Castelul Bran. Copiii se pot întâlni cu Moș Crăciun

Până în 13 ianuarie 2020, primul etaj al Castelului Bran va găzdui evenimentul ”Colindăm, Doamne, Colind”, care va cuprinde reconstituirea unui interior țărănesc din satul Dăișoara, zona etnografică Rupea, costume populare, o colecție de păpuși și o expoziție de fotografii cu tradiții de Crăciun din acestă zonă. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 21 decembrie, la ora 12.00, când ”Ceata de feciori” din Dăișoara va susține și un moment artistic. Evenimentul este realizat în colaborare cu Centrul Cultural Reduta din Brașov.

Târgul continuă în seara zilei de 14 decembrie 2019 când, la ora 19.30, în Salonul de muzică, Cvintetului vocal Anatoly va susține un concert de Crăciun. Membrii grupului, Andrada Mureşan (alto), Gabriel Baciu (tenor I), Ciprian Cucu (tenor II), Ciprian Ţuţu (bariton) şi Marius Modiga (bas), sunt cunoscuți pentru repertoriul variat: lucrări preclasice, clasice şi romantice, muzică religioasă, colinde, prelucrări folclorice şi lucrări contemporane, în aranjamente proprii. Prețul unui bilet este de 50 lei și poate fi achiziționat de la casieria Castelului.

În perioada 24 – 26 decembrie, copiii care vor trece pragul Castelului Bran îl vor întâlni pe Moș Crăciun în Salonul de muzică, unde vor primi jucării sau dulciuri. Părinții și bunicii lor sunt invitați pe 1 ianuarie 2020, la o ciorbă de potroace, la Restaurantul Castelului, pentru ca începutul noului an să fie gustos și energizant! De altfel, pe intreaga perioadă a iernii, bucătarii restaurantului pregătesc un meniu special de sezon, porcul și mirodeniile fiind prezente în farfurie în cunoscutele variante de mâncăruri transilvănene.

 

 

Adauga comentariu