Taxă turistică la Brașov. 1 leu pe zi de turist din 2020. Ar trebui să se strângă cel puțin 3 milioane de lei

Brașovul va institui la fel ca multe alte orașe mari o taxă de promovare turistică începând cu anul viitor. Taxa se calculează prin aplicarea unui tarif de 1 leu/zi/turist. Potrivit statisticilor, oficial, Brașovul are peste 1 milion de turiști pe an. Vorbim de cei înregistrați oficial. Turiștii stau la Brașov în medie 3 zile, astfel că din această taxă ar trebui să se strângă în jur de 3 milioane de lei.

Taxa specială pentru promovarea turistică se încasează de către persoanele fizice și juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, o dată cu luare în evidență a persoanelor cazate. Unitatea de cazare are obligația de a vărsa taxa colectată, în conformitate cu art. 2, la bugetul local al municipiului Brașov până în data de 10 inclusiv a lunii următoare celei în care s-a colectat. Cine nu plătește la timp va plăti penalizări.

Branii vor fi folosiți pentru a face reclamă Brașovului în mediul online, pentru participarea la târguri de turism, pentru realizarea de cmapanii publicitare alături de agenții de turism sau companii aeriene, dar și pentru realizarea de info-tripuri pentru marii tour operatori în turism. Se dorește creșterea numărului de turiști și includerea Brașovului în rândul destinaților preferate de tip city-break.

 

Adauga comentariu