Țeparii de la Integral Buzău mai dau o lovitură Primăriei Brașov. Trebuie să plătească altă firmă să refacă anumite lucrări și mai cheltuie 7 milioane de lei. În plus riscă să mai piardă 8 milioane de lei pentru că Centrul de Afaceri nu e gata

Firma Integral Buzău, cunoscută mai mult pentru țepe și lucrări de mântuială, a dat o gaură importantă în bugetul Brașovului. În total s-au pierdut aproape 25 de milioane de lei și se mai pot pierde încă 8 milioane de lei. 

Să începem cu începutul. Integral Buzău a câștigat în 2013 licitația de 50 de milioane de lei pentru construirea Centrului de Afaceri din Bartolomeu.

Lucrările efective au început în 2015, dar s-au oprit după un an când Integral SA din Buzău a abandonat investiţia, iar contractul a fost reziliat. Primăria s-a trezit în situaţia că trebuie să plătească restul lucrărilor din bugetul local. În loc să primească de UE 25 de milioane de lei (50% din valoarea investiției) a primit doar 8.389.839 lei, pentru că nu s-au făcut decât 35% dintre lucrări până în decembrie 2016 când a fost termenul final.

Primăria a căutat un nou constructor care să termine lucrarea respectiv S.C. AEON Building SRL Braşov. Când noul constructor a început treaba a observat că unele lucrări au fost făcute de mântuială. 

Ce înseamnă asta? Și mai mulți bani din bugetul Primăriei care a alocat zilele acestea încă 10.995.074 lei. Din acești bani 7 milioane sunt pentru lucrările făcute de mântuială de Integral Buzău. Restul sunt pentru lucrări noi pe care le impune acum legislația care nu exista când s-a semnat contractul cu noul constructor. 

„Noi avem două procese pe rol împotriva companiei Integral Buzău, unul din 2017, iar altul de luna aceasta prin care sperăm să ne recuperăm sumele cheltuite pentru remedierea lucrărilor neconforme“, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt la Primăria Brașov. 

Urmează o nouă lovitură. Primăria riscă să piardă și cei 8.389.839 lei primiți totuși de la UE pentru că este clar că acest Centru de Afaceri nu va fi gata la finele lunii decembrie 2018. Municipalitea speră că va obține o amânare. „ Noi am făcut deja notificările necesare și am solicitat amânarea termenului până în primăvara lui 2019. Cred că vom avea câștig de cauză, deoarece întârzierile nu au fost din cauza Primăriei Brașov“, a mai spus Sorin Toarcea. 

Firma Integral Buzău este cunoscută pentru lucrări de mântuială și contracte umflate. 

Adauga comentariu