Traficanți de doguri arestați după mai multe percheziții efectuate la Brașov

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au efectuat 15 percheziții domiciliare, în județul Brașov, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc. 5 bărbați au fost arestați, pentru 30 de zile.

„În cursul lunii mai 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că, în județul Brașov, s-ar fi constituit o grupare infracțională organizată, ai cărei membri ar fi comercializat, la prețul de 50 lei/gram, droguri de risc (cannabis), provenit din culturi indoor.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 4 kilograme de cannabis, în valoare de aproximativ 200.000 de lei, precum și 18.900  de euro, 9.500 de lei, 200 de dolari și 100 de lire sterline, telefoane mobile și laptopuri. De asemenea, a fost descoperită o cultură indoor de cannabis, formată din 33 de plante, precum și instalații utilizate pentru dezvoltarea acesteia.

5 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov și B.C.C.O. Brașov, în vederea audierii, ulterior, acestea fiind reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. În cursul zilei de astăzi, cele 5 persoane au fost prezentate instanței, care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile“, a anunțat Poliția Brașov.

Adauga comentariu