Trei incendii de vegetație în numai 24 de ore, în județul Brașov. Ultimul la Zărnești

Șirul incendiilor de vegetație continuă. Un nou incendiu de litieră a izbucnit la Zărnești, în zona Brebina. Flăcările au cuprins 4,5 hectare. La fața locului s-a deplasat Secția Zărnești cu două autospeciale de stingere.

În numai 24 de ore, incendiul de la Zărnești este al treilea incendiu de vegetație, care a izbucnit în județul Brașov.

Primul incendiu de vegetație a izbucnit, ieri, la Vlădeni. Echipajele de intervenție au ajuns cu greu în zona respectivă, iar accesul la sursele de apă a fost limitat. În sprijinul pompierilor, a intervenit și un echipaj de la Asociația 4x4 Rescue pentru transportul apei. Flăcările au cuprins 35 de hectare de vegetație, iar intervenția pompierilor a durat 8 ore. 

După o luptă continuă cu focul, acțiunea s-a mutat la litiera pădurii din Ohaba, unde vântul le-a dat bătăi de cap pompierilor. La fața locului, au intervenit 25 de pompieri și 30 de lucrători de la Ocolul Silvic. În sprijinul echipajelor, au intervenit și cei de la Asociațiile ATV Riders și 4x4 Rescue. De asemenea, la fața locului va interveni și un elicopter cu dispozitiv bumbi bucket de la IGAV pentru stingerea focului. 

Intervenția la Ohaba nu a fost îngreunată numai de vântul care a suflat cu putere, ci și de lipsa surselor se apă din zonă. Personalul care a intervenit a fost nevoit să se deplaseze pe jos, în teren accidentat, până la focarele de incendiu. Elicopterul ce trebuia să intervină pentru stingerea focului, a fost împiedicat de vântul puternic. Efective de la Ocolul Silvic vor supraveghea arderea pe timpul nopții, iar mâine dimineață se vor relua acțiunile pentru stingerea tuturor focarelor de incendiu.

 

Adauga comentariu