Tribunalul Brașov a aprobat eliberarea condiționată a lui Zoltán Szőcs și a lui István Beke condamnați pentru terorism. Decizia este definitivă

Tribunalul Brașov a menținut decizia magistraților de la Judecătorie și a admis cererile de eliberarea condiționată a lui Zoltánt Szőcs și a lui István Beke, condamnați la cinci ani de închisoare pentru terorism. Decizia este definitivă. În trecut instanțele le-au respins celor doi cererile de eliberare condiționată. Cei doi au susținut în cererile lor că au fost deținuți model și au lucrat în penitenciar.

Acuzați că au vrut să detoneze o bombă de Ziua României, Zoltán Szőcs și Beke Istvan au fost condamnați în 2018 de Înalta Curte de Casație și Justiție la câte cinci ani de închisoare pentru terorism. Cei doi erau membrii ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate. Potrivit procurorilor Zoltánt Szőcs i-a cerut lui Beke Istvan să confecționeze un dispozitiv exploziv care ar fi urmat să fie detonat pe 1 Decembrie 2015, cu ocazia manifestărilor de Ziua României.

Potrivit unui comunicat al DIICOT de la acea vreme „în calitate de președinte al HVIM Transilvania, la data de 10 octombrie 2015, în cadrul unei ședinte la care au participat membrii structurilor locale ale extensiilor în România ale HVIM, suspectul Szocs Zoltan i-a instigat pe membrii celulei Târgu Secuiesc a HVIM Transilvania să confecționeze un dispozitiv exploziv improvizat pe care să-l detoneze în public, pe raza județului Covasna, în timpul manifestațiilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale de 1 Decembrie“.

„În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b) C.pr.pen. respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatorul Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov împotriva sentinţei penale nr. 939 din 10.06.2021 a Judecătoriei Braşov privind persoana condamnată SZOCS ZOLTAN în prezent deţinut în Penitenciarul Codlea. Menţine dispoziţiile hotărârii atacate. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă“, se arată în decizia magistraților.

Adauga comentariu