Tupeu fără margini. Fiica în vizită la vecini, deși venise din Lombardia, iar mama la muncă deși trebuiau să fie izolate la domiciliu. Explicația: Suntem sănătoși domne, nu vedeți că a trecut o săptămână și nu avem nimic?

O brașoveancă a dovedit că degeaba autoritățile iau măsuri, degeaba majoritatea oamenilor respectă regulile pentru că întotdeauna se vor găsi nesimțiți sau pur și simplu oameni de un tupeu și o prostie rară care fac ce îi taie capul.

Acest lucru a fost dovedită de o echipă cared îi verifica pe cei izolați la domiciliu. La una dintre adresa a fost găsit acasă doar un bărbat, pensionar. Soția sa era bine mersi la serviciu, iar fiica în vizită la vecini, deși se întorsese din Lombardia.

Și asta nu e tot. Dialogul pe care femeia care a mers la muncă în loc să stea acasă l-a avut cu echipele de control între orice măsură.

„Scapa cine poate…
Azi am fost sa verificam daca persoanele aflate in izolare la domiciliu respecta interdictia.
Din 4 familii verificate, 3 erau acasa.
In al 4 lea caz m-a apucat tremuriciul. Fiica, intoarsa acum o saptamana din Lombardia, era in vizita la vecini.
Mama, vanzatoare intr-un mare magazin din Brasov, era la munca. Tatal, pensionar, era acasa. La 20 minute de la verificare, mama a venit repede acasa.
Nu va pot spune ce revoltati au fost toti cand i-am intrebat de ce nu respecta izolarea. „Nu am primit nicio hartie/Aveti dovada ca am luat la cunostinta de interdictie ?/Suntem sanatosi domne, nu vedeti ca a trecut o saptamana si nu avem nimic ?/Asa domne am iesit..si ce ? Daca ma enervez ma duc in tot blocul, care e problema ta acum? „. Am chemat DSP -ul care probabil o sa ii sanctioneze zilele acestea. Dar dezamagirea a fost atat de mare…Mai ales cand vecinii la care fusese fata in vizita, amandoi peste 60 de ani, m-au abordat si m-au intrebat de ce facem aceste verificari, ca trebuie sa avem credinta ca totul o sa fie bine si ca sigur nu se intampla nimic…sa nu mai exageram atat.
Dupa care vecinul s-a dus la cei aflati in izolare sa bea un spriț…“, a postat Vasi Simi, unul dintre inspectori pe Facebook.

DSP dă asigurări că va aplica amenda maximă adică 20.000 de lei. Deși sunt pentru respectarea dreptului la intimitate, numele acestei femei ar trebui făcut public.

 

Adauga comentariu