Tupeu fără margini. Proprietarul clădirii în care funcționează Spitalul de Psihiatrie de pe Eminescu vrea chirie dublă. Cere acum 20.000 de euro pe lună

Consilierii judeţeni braşoveni vor dezbate în şedinţa de plen din 23 aprilie 2020 un proiect de hotărâre privind chiria pe care administraţia judeţeană o plăteşte pentru pavilionul de psihiatrie de pe strada Mihai Eminescu, al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov. Contractul expiră în 30 aprilie, iar proprietarul cere 20.000 de euro pe lună, dublul față de cât se plătea acum.

Ultima majorarea a chiriei a avut loc în ianuarie 2019. Și atunci cuantumului ei s-a dublat de la 5000 de euro pe lună, la 10.000 de euro pe lună. Încă de atunci  CJ Brașov anunța că va face demersuri pentru a încerca mutarea Secției. Astfel, conform spuselor președintelui CJ Brașov, erau discuții cu Ministerul Apărării Naționale pentru a reloca Secția în cazarma defactată din zona Rulmentul. Nu s-a întâmplat acest lucru.

S-a ajuns în această situație cu chirii uriașe după ce mare parte din clădire a fost retrocedată, iar o parte a fost vândută chiar de Consiliul Județean.  O parte din imobil a fost restituit în natură în baza Legii nr. 10/2001, în urma Dispoziției nr. 328/2010 emisă de CJ Brașov, iar restul a fost vândut de către CJ Brașov către fostul proprietar, în baza HCJ nr. 104/2011. După predarea către proprietar a imobilului, instituția sanitară care funcționează în imobil, în calitate de locatar  înceiat un contract de închiriere în 2012 cu proprietarul Mesaros Oana-Andreea pe o perioadă de cinci ani. Contractul a fost prelungit ulterior, dar cu majorarea chiriei de fiecare dată.  .

 
 

Adauga comentariu