Un funcționar de la Direcția de Finanțe din Brașov a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 4.700 de lei

Procurorii din cadrul DNA Târgu Mureș au deschis un dosar penal pe numele unui referent superior în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov pentru luare de mită. Dumitru Popa a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Angajatul de finanțe a luat mită de la patronul unei firme căruia i-a promis că nu va dispune un control. Omul de afaceri l-a denunțat, iar funcționatul public a fost prins în flagrant. 

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: „În cursul lunii martie 2019, cu ocazia unui control ce se desfășura la o societate comercială, inculpatul Popa Dumitru, în calitatea menționată mai sus, a pretins cu titlu de mită de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 1.000 euro, în schimbul favorizării firmei respective, în sensul de a nu propune efectuarea unei inspecții fiscale privind activitatea desfășurată de agentul economic pe ultimii 5 ani. În acest context, la data de 14 martie 2019, inculpatul a primit în parcarea unui complex comercial de la omul de afaceri suma de 4.700 de lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante“. 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații: 
a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat, 
b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Teritorial Târgu Mureș cu privire la schimbarea locuinței, 
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori sunt chemați,
d) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar, 
e) să nu desfășoare nicio activitate în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală sau în nicio altă activitate de control, constatare și sancționare a contravențiilor în cadrul unei autorități publice sau instituții publice.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

 


Adauga comentariu