Un nou parc de joacă amenajat în Triaj. Nici nu au reușit cei mici să se bucure de noile echipamente, că urmele de vandalism erau deja prezente

Lucrările au început pe 6 august și au vizat reamenajarea ca parc, loc de relaxare și loc de joacă a terenului viran de la intersecția străzilor Pașcani, Hărmanului și Ciceu. Au fost realizate alei și a fost montat mobilier urban. Rețeaua de iluminat public a fost extinsă și s-au montat stâlpi de iluminat noi. Întreaga suprafață a locului de joacă a fost acoperită cu dale de cauciuc. 


Locul de joacă se adresează copiilor cu vârsta între 3 și 14 ani și poate fi utilizat de aceștia între orele 8:00 și 21:00. În el se găsește un castel cu două tobogane (unul tubular și unul descoperit), pod mobil și pod fix, precum și câteva elemente pentru cățărare. De asemenea, locul de joacă include patru leagăne copiii mai mari și trei cu asigurare, pentru copii mai mici, învârtitoare, elemente pe arc. 


,,Astăzi am deschis locul de joacă din noul parc creat în cartierul Triaj. Am reușit ca într-o lună de zile să le oferim cetățenilor din acest cartier un nou loc de relaxare și de petrecere a timpului liber. Îmi doresc să îl păstreze în condiții cât mai bune, mai ales că în acest cartier nu există multe zone verzi de asemenea dimensiuni, în care copiii să se poată juca, în care să te poți plimba cu bebelușul în cărucior sau în care bunicii să stea la umbră. În urma discuțiilor cu cetățenii din zonă, am luat decizia de a amenaja și un loc de plimbat câinii, astfel încât să protejăm zona verde și locul de joacă și în același timp, să le oferim posibilitatea iubitorilor de animale să se plimbe cu câinii lor. Vom continua acest proiect de transformare a unor zone virane în zone de plimbare și relaxare și în alte cartiere”, a declarat primarul George Scripcaru.

Francisc, un copil de 12 ani din cartierul Triaj, a inaugurat astăzi noul loc de joacă din cartier și, împreună cu prietenii săi Andrei și Darius, a fost primul care s-a jucat „oficial“ în acest nou spațiu.
„Mie-mi place foarte mult acest parc și am venit de multe ori aici înainte să se construiască acest loc de joacă. E frumos și voi mai veni “, a spus Francisc, 12 ani, băiețelul care a tăiat „panglica“ de la intrarea în parc, de fapt o panglică de protecție pentru a da câteva ore în plus vopselei pentru a se usca. 

„Aici a fost foarte de mult un parc, dar a fost devastat și doar câteva persoane își mai plimbau câinii în el. Acum arată foarte bine, am un bebe foarte mic și sper să reziste măcar până va putea să se dea în leagăn. Felicitări pentru inițiativă și mulțumim primăriei“, a spus Denisa Coman, 32 de ani, devenită foarte recent mămică.

„Îmi place că primăria se ocupă și de lucruri de acest fel. Eu locuiesc în cartier și foloseam și înainte acest parc, dar mă bucur că primăria l-a amenajat și acum îmi place foarte mult, atât mie cât și nepoțicii, care găsește aici tot ce-și dorește“, este părerea unuia dintre bunicii din cartier, Mihai Ion, pensionar.


Nici bine nu au terminat angajații serviciului de amenajare spații verzi de montat toate elementele, că deja s-au produs câteva acte de vandalism: niște așa-ziși grafferi au măzgălit mai multe dintre noile elemente, ba chiar au scos și două elemente pe arc din lăcașurile lor. Atragem atenția că Poliția Locală a primit aceast obiectiv în patrulare, iar astfel de fapte reprezintă contravenții care se sancționează cu amendă de la 100 la 500 de lei.

Sursă foto/video: Primăria Municipiului Brașov

 

Adauga comentariu