Un urs s-a plimnbat liniștit în cartierul Tractorul

Un urs s-a plimbat aseară liniștit în zona Tractorul mai exact la blocurile Isaran. Un locatar l-a filmat, iar mulți oameni au sunat la 112. Chiar dacă era ora 23.00 și majoritatea oamenilor erau în case, a fost emis un mesaj Ro Alert și mai multe echipaje de jandarmi s-au deplasat în zonă.

„La ora 23.16 a fost transmis un mesaj de avertizarea catre populatie prin sistemul RO-Alert   pentru a semnala prezenta unui urs in municipiul Brasov- zona Isaran. Au fost primite mai multe apeluri pe numarul 112 de la cetatenii care locuiesc in zona respectiva.  La fata locului s-au deplasat 2 echipaje SMURD, echipaje de la jandarmi si politie“, a anunțat ISU Brașov.

Problema urșilor este una veche, care pare că nu are rezolvare. Autoritățile nu reușesc să găsească soluții pentru a ține animalele departe de zonele locuite. Anul trecut s-au înregistrat zeci de plângeri privind pagubele pe care urșii le-au făcut în gopodării. În ultimii doi ani 10 persoane au foat atacate și rănite de urși. Mai mulți urși au murit loviți de mașini pe drumurile naționale din Brașov.

Adauga comentariu