Unde Consiliul Județean a eșuat lamentabil, încearcă privații. O companie lansează un tur al Brașovului cu autobuze supraetajate

O companie privată va lansa în două săptămâni turul Transfer Castel, o plimbare de cinci ore cu autobuze supraetajate care va duce turiștii la cele mai atractive obiective. Turul va opri la Castelul Bran, în Râșnov la Cetate, dar și la Biserica Fortificată din Prejmer, singul obiectiv turistic din Brașov care are 3 stele Michelin. Un bilet va costa 25 de euro. Investiția se ridică la 200.000 de euro. 

 „Autobuzele sunt private, ne dorim să oferim servicii de transport turiștilor care vizitează Brașovul. Grupul nostru de firme are în portofoliu patru unități de cazare cu peste 100 de camere. Ne-am gândit să oferim acest serviciu de transfer turiștilor care ne calcă pragul aici la Brașov, dar nu exclusiv. Biletele vor fi disponibile online, cât și în ticketpointuri fixe din Brașov. Grand Tour-ul pe care îl oferim are următorul traseu: „Brasov – Belvedere – Poiana – Râșnov – Bran – Sânpetru – Hărman – Prejmer – Brașov. Sunt cinci ore în care ne dorim să le prezentăm vizitatorilor cele mai importante atracții din zonă“, a declarat Toth Edomer, managerul Transfer Castel, citat de brasovromania.net. 

Și Consiliul Județean Brașov a avut o idee similară în anii trecuți. A cumpărat în 2007 un autobuz turistic cu 300.000 de euro, dar afacerea nu a mers. Turul a fost gândit doar pentru municipiu deși distanțele nu sunt mari și multe obiective sunt în județ. În plus, autobuzul nu era acoperit, iar la Brașov plouă des, astfel că Busul era folosit cam 4 luni pe ani. Nu pleca în cursă decât dacă avea 10 turiști. 

Ideea a eșuat lamentabil, iar cei 300.000 de euro au fost aruncați pe geam. În toţi anii de funcţionare, vreo trei la număr, autobuzul a avut încasări de aproximativ 250.000 de lei, dar şi pierderi de 100.000 de lei reprezentate de cheltuieli de întreţinere şi asigurări. Practic, cât a funcţionat a avut venituri de 150.000 de lei, adică mai puţin de 40.000 de euro. Dacă facem un calcul simplu autobuzul turistic a adus o pagubă în bugetul judeţului de apropximativ 245.000 de euro. Autobuzul a fost donat anul acesta Primăriei, pentru că nimeni nu a vrut să-l cumpere. 

Sursa foto main: Facebook Transfer Castel. 

 

Adauga comentariu