Unitate de Primire Urgențe cu două etaje la Județean. Investiția se ridică la 10 milioane de lei. Se lucrează și pe timp de pandemie

Lucrările de extindere şi modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov continuă și în perioadă de stare de urgenţă. În momentul de faţă, progresul lucrărilor este de aproximativ 45%, în condiţiile în care din durata de execuţie, de 18 luni, s-au scurs deja 9 luni. Trebuie precizat faptul că acordul contractual privind realizarea lucrărilor a fost semnat în 8 aprilie 2019, ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 14 iulie 2019, dar pornirea şantierului a fost anevoioasă, înregistrându-se întârzieri din partea contractorului – SC General Service Grup 98 SRL Bucureşti. Abia începând cu 14 noiembrie 2019 a început să se muncească serios. Investiția se ridică la 10 milioane de lei.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, continuarea lucrărilor în contextul actual al stării de urgenţă a avut în vedere şi recomandările finanţatorului – Banca Mondială de a fi luate toate măsurile impuse de asigurarea condiţiilor de igienă şi distanţare socială a muncitorilor, în vederea evitării răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, amplasamentul şantierului este împrejmuit, accesul fiind separat de intrările în spital, iar muncitorii primesc zilnic măşti, mănuşi de protecţie, dezinfectant, dispun de barăci suplimentare pentru asigurarea unui spaţiu corespunzător şi de transport cu mijloacele proprii ale executantului. De două ori pe săptămână, barăcile şi zona de lucru sunt dezinfectate de către un prestator specializat.

Proiectul de extindere şi modernizare a UPU de la Spitalul Judeţean vizează construirea unei clădiri cu două niveluri, subsol şi parter, alipite de corpul principal existent, astfel încât să se asigure interconetarea celor două clădiri. Astfel, vor fi create spaţii suplimentare care să asigure în mod corespunzător funcţiunile necesare Unităţii de Primiri Urgenţe.

„Mă bucur că după un început anevoios lucrările au intrat pe făgaşul normal şi constructorul a reuşit să recupereze întârzierile. În contextul actual determinat de criza sanitară provocată de noul coronavirus, este cu atât mai importantă realizarea acestui obiectiv de investiţii, care va asigura condiţii optime pentru pacienţii care au nevoie de serviciile UPU de la Spitalul Judeţean Braşov. Suntem încrezători că termenul de execuţie va fi respectat, astfel încât imediat după finalizarea lucrărilor să putem dota Unitatea de Primiri Urgenţe cu echipamente și aparatură medicală performante”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Adauga comentariu