Utilajele de deszăpezire au acționat toată noaptea pe străzile din Brașov și în județ. Nu sunt drumuri blocate. Circulați însă vu viteză redusă

51 de utilaje ale firmei de deszăpezire, Comprest, au acționat pe străzile Brașovului. În prima etapă, activitatea de deszăpezire a vizat străzile principale, după care cele secundare și cele din interiorul cartierelor. În Poiana Brașov au acționat 5 utilaje, iar alte două au deszăpezit drumul spre Poiană. În aceasta dimineață, se circulă în condiții bune pe toate străzile din municipiul Brașov și Poiana Brașov. Până la ora 8.00 s-au utilizat aproximativ 270 de tone de material antiderapant, stocul operatorului fiind acum de aproximativ 2.600 de tone. În acest moment se mai acționează doar în interiorul cartierelor.

Cetăţenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest , la numărul de telefon 0268-416495. În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-416550, sau direct la Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov - tel. 0268 416550, tasta 9, int. 127, 253, 254, email: salubrizare@brasovcity.ro.

Și în județul Brașov se circulă în condiții bune, iar zăpada a fost curățată de pe drumurile naționale. Sunt însă și drumuri cu zăpadă în județele învecinate: DN 7C km 130+000 - 140+000 Balea Cascada(Sb), zapada framantata 1-4 cm și DN 13E km 74+000 - 82+000 Zagon(Cv) - Intorsura Buzaului (Cv), zapada batatorita 2-3 cm.

Șoferii sunt rugați să fie prudenți. Circulați cu viteză redusă. Nu porniţi la drum dacă autovehiculul nu este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă. În timpul călătoriei, păstraţi în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi frânare. Utilizaţi cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos. Dacă nu este absolut necesar să vă deplasaţi într-un anumit loc, amânaţi călătoria, mai ales dacă se semnalează probleme în trafic. 

 

Adauga comentariu