VIDEO 100 de lucruri penibile în Brașov. Astăzi Gara Brașov, poarta murdară de intrare în „Orașul de poveste“

Știri de Brașov începe o campanie care prezintă 100 de lucruri care nu ne fac deloc cinste. Vă invităm să ne trimiteți sugestii, imagini, opinii cu lucrurile penibile din oraș. De la mizerie, clădiri lăsate în paragină, gropi în care ne putem rupe gâtul, dar și dovezi de lipsă de civilizație. Ne puteți scrie foarte ușor pe pagina de Facebook Stiri de Brașov. 

Astăzi prezentăm în deschiderea campaniei, Gara Brașov un loc despre care mulți s-au plâns în ultimii ani. În afară de spoirea unor pereți, câteva desene, un tricolor pe fațadă și câteva lămpi schimbate, totul a rămas la fel: mizerie și miros neplăcut. 

Gara Brașov este în continuare un loc care îți lasă senzația de murdar. Și asta datorită oamenilor care frecventează gara, dar și a modului în care este „îngrijită”. Predomină sentimentele de nesiguranță și de murdărie cu toate că s-a mai intervenit pe ici colo și s-a mai „reparat” una alta. Locul este în continuare unul care dă senzația de nespălat, iar mirosul de la toaletă nu poate fi ignorat. Măcar ne uităm la un autocolant cu Castelul Bran cât timp întârzie trenurile.

În continuare sunt spărgătorii de semințe și oameni care dorm pe scaunele din Gară. Și să nu uităm de taximetriștii de la Gară, pe aceia care pare să nu aibă același regim cu ceilalți taximetriști.


Nici la exterior lucrurile nu stau mai bine, se pot vedea locuri unde dorm boschetarii, iar peroanele sunt în continuare un loc care nu transmit mesajul „Brașov oraș de poveste”.

Primăria a vrut de mai multe ori să preia clădirea gării pentru a o renova, dar membrii Consiliului de Admninistraţie al CFR s-au opus. Deşi staţia este numită şi EuroGară, aceasta nu-şi merită titulatura. 

Gara Braşov este una dintre cele mai aglomerate din ţară, fiind nod feroviar. Zilnic, prin gară trec 150 de trenuri care pleacă în ţară sau peste hotare. Gara ar avea însă nevoie de reparaţii majore, deoarece este primul lucru pe care îl văd turiştii când coboară din tren. Se ştie că prima impresie contează, degeaba oraşul e frumos, dacă poarta de intrare e ruginită.

Adauga comentariu