VIDEO 40 de elevi de la cinci licee din județul Brașov au încheiat a patra ediție a proiectului Liderii de mâine. Au editat un volum de esee în care și-au spus părerea despre viitor

Proiectul Liderii de mâine, organizat de AFAFCI, a ajuns la finalul celei de-a patra ediții. În cadrul proiectului au participat 40 de elevi de la Liceul Teoretic Ioan Pascu din Codlea, Colegiul Emil Racoviță Brașov, Colegiul de Științe Grigore Antipa Brașov, Colegiul Național Radu Negru Făgăraș și Liceul Teoretic George Moroianu Săcele.

Un rezultat al proiectului a fost și editarea celui de-al patrulea volum Liderii de mâine, volum de esee scrise de liceenii participanți în proiect.

Visul de azi, realizările de mâine – Neacșu Rebeca-Maria, Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă Brașov

„Lumea se schimbă de la un an la altul, uneori într-un mod radical, legile societății se metamorfozează în funcție de evoluția tehnologiei, iar peste 10 ani totul se va înfățișa altfel, însă visum meu tot același va fi. Acum mi-l imaginez scris pe o foaie mică, îngălbenită de patima vremii, prinsă cu mici piuneze de pereții sufletului meu. Indiferent de influențele exterioare, de cutremurele emoționale, de uraganele formate din idei contradictorii, foaia va fi tot acolo, afișându-se demnă, cu visul meu scris pe ea.”

Proiectul încearcă să răspundă la întrebarea „Cine sunt Liderii de mâine?” „Liderii de mâine sunt tinerii plini de avânt, de încredere, de vise mărețe care își doresc să trăiască într-o lume mai frumoasă, mai bună. Acum fiind pe băncile de liceu, pe lângă propriile viziuni despre viitor, caută oameni-modele, experiențe care să-i inspire să devină persoane valoroase, având o sarcină provocatoare și anume aceea de a construi țara anilor viitori.”

Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de aproximativ șase luni și a avut cinci module:

Administrație publică, care a presupus vizite la Primăria Brașov, Consiliul Județean Brașov și Prefectura Brașov;
Lideri și leadership, care a presupus o serie de dezbateri;
Educație, care a presupus o vizită la Universitatea Transilvania din Brașov;
Sănătate, care a presupus o vizită la Spitalul Sf. Constantin;
Economia brașoveană, care a presupus o vizită la compania Dedienne Romania.

Elevii participanți în proiect au avut parte și de susținerea profesorilor Elisabeta Merinde, Casiana Bologa, Karin Zall. Simona Spânu și Lavinia Dușa.

La evenimentul de închidere a proiectului Liderii de mâine au participat și reprezentanți ai unor instituții publice care au transmis și un mesaj tinerilor, Adrian Veștea, președintele CJ Brașov, Marian Rasaliu, prefectul Brașovului și George Scripcaru, primarul Brașovului.

Arta Vieții – Minea Diana-Elena, Liceul Grigore Antipa Brașov

„Evadez din contidian, iar avalanșa de gânduri îmi cuprinde mintea și sufletul. Meditez la cum ar trebui să arate viața mea peste 10 ani..., iar întrebarea este: cum mă văd peste 10 ani? În mod normal aș răspunde cu un „Habar n-am!”, în timp ce mi-ar traversa un fior pe șira spinării..., dar nu de frică, „frica e pentru oameni slabi” – asta îmi spunea bunicul meu în copilărie. De emoție... Ceea ce se învelește acum în mister va fi descoperit în curând! Știți vorba aia: „viitorul e pretutindeni”.

Adauga comentariu