VIDEO Amenzi pentru părinții care își duc mașina până la poarta școlilor. Vor fi verificări la toate unitățile de învățământ

A început curățenia de primăvară și la Poliția Locală Brașov. Nu vă imaginați că se restructurează serviciul, ci doar că au ieșit pe teren să-și facă treaba.
Poliţia Locală apelează la înțelegerea brașovenilor, care își duc copiii la școală cu mașinile personale, oprind în stradă minute în șir autoturismul, blocând astfel traficul rutier. Mai mult decât atât, șoferii care transporta elevii până în poarta școlilor staționează fără să le pese că există riscul să împiedice accesul ambulanțelor ori pomperilor aflați în misiune, dar să îi încurce și pe ceilalți participanți la trafic și chiar pe pietoni ori bicicliști. Mai mult îi pot încurca și pe copiii care vin pe jos la școală. 

Din cauza faptului că la dispeceratul instituției se înregistrează din ce în ce mai multe sesizări pe această temă, rutieriștii de la Poliţia Locală supraveghează zonele adiacente unităților de învățământ pentru fluidizarea circulației, intensificând verificările. Cu această ocazie, părinții ar trebui să își reamintească faptul că sancțiunile pentru opriri neregulamentare sunt între 290 și 435 de lei (și între 2 și 3 puncte penalizare), iar pentru staționări neregulamentare între 580 și 725 lei (și trei puncte penalizare), conform Codului rutier.

Doar în ultimele două zile, polițiștii locali au sancționat contravențional aproximativ 20 de șoferi surprinși într-una din situațiile amintite.

Acțiune desfășurată la Școala 5.

Sursa foto: Poliția Locală Brașov

Adauga comentariu