VIDEO Brașovenii alertați pe telefon să ocolească zona Coresi din cauza unui urs care a vrut să meargă la Mall. Animalul a fost filmat de un brașovean. Ursul a băgat în sperieți muncitorii care construiesc blocuri în zonă

Brașovenii au primit astăzi la prânz un mesaj prin sistemul Ro Alert prin care erau anunțați să ocolească strada Turnului deoarece în zonă a fost văzut un urs. Strada este intens circulată. Aici se află Spitalul Medlife, Serviciul de Pașapoarte, dar și un supermarket Lidl.

Ursul nu s-a oprit însă pe Turnului. A mers mai departe pe pietonal până a ajuns în zona Mall-ului Coresi, unde în acel moment erau mii de oameni. Nu a rănit pe nimeni și probabil și-a continuat drumul spre Triaj.  Ursul a fost filmat de un brașovean câteva secunde cum trece printr-un sens giratoriu printre mașini. Pe rețelele de socializare apare un alt video în care ursul îi bagă în sperieți pe muncitorii care construiesc blocuri în zona Coresi. Oamenii fug care încotro. 

Jandarmii au fost trimiși să patruleze zona, iar ursul a fost văzut în zona fabricii Stabilus după ce a plecat de la Mall. Ursul s-a ascuns într-un lan de porumb, iar jardarmii păzesc zona. Ursul a trecut apoi de lanul de porumb și a fugit spre Hărman. Marian Godină a postat pe Facbook imagini cu ursul pe un câmp dintre Brașov și Hărman. Animalul pare să se joacă și aleargă ciorile aflate pe câmp. 

 

Luna trecută în bărbat a fost atacat de un urs pe un câmp din Bod. Omul a reușit să scape și să sune la 112. Bărbatul a ajuns la spital. Problema urşilor este una veche la Brașov. Au trecut mai mult de zece ani de când urşii au început să coboare în oraşe. Totul pentru că le era foame. Anul trecut, la Braşov, cinci persoane au fost rănite în urma atacurilor urşilor. În Harghita au fost 16 atacuri doar anul acesta. Nimeni nu ştie câţi urşi sunt în fiecare judeţ. La Braşov se vehiculează trei variante: 640, 800 sau chiar 1100.

Soluţii concrete însă nu s-au găsit nici până acum. S-a dus hrană pentru urşi în păduri, dar se pare că nu suficient. Urşii au continuat să vină în oraş, ca şi cum ar merge la Supermarket. La finele lunii septembrie la Prefectura Brașov a avut loc o dezbatere pe tema urșilor. Singura propunere: împușcarea animalelor. 

Sursa Video: Facebook Bogdan Guț

Adauga comentariu