VIDEO Casă în flăcări la Tărlungeni. Două persoane au făcut atac de panică. Pompierii au fost nevoiți să alimenteze cu apă de la 2 km distanță deoarece în zonă nu erau hidranți

O casă din Tărlungeni a fost cuprinsă de flăcări astăzi la prânz. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă și o autoscară.  Incendiul s-a extins rapid deoarece casa era din lemn. Pompierii au reușit să stingă focul înainte ca acesta să ajungă și la casele din vecini, dar pagubele sunt însemnate. Acoperișul și mansarda locuinței pe o suprafață de 300 de metri pătrațoi au fost distruse. Două persoane, proprietarii casei, au făcut atac de panică și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Intevenția pompierilor a fost dificilă deoare nu au avut surse de apă decât la doi kilometrii distanță. În zonă nu existau hidranți, astfel că s-a procedat la alimentarea tip navetă a autospecialelor, fiind nevoiți să parcurgem aproximativ 2 km până la cea mai apropiată sursă de alimentare. S-a format un dispozitiv perimetral și s-a intervenit pe toate laturile construcției. Casa era construită din lemn, favorizând astfel dezvoltarea și propagarea incendiului. S-a reușit localizarea incendiului înainte să se extindă și la alte locuințe. Cauza incendiului este în curs de stabilire“, a declarat Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt la ISU Brașov. 

Adauga comentariu