VIDEO În ce hal arată Secția de Pediatrie a Spitalului din Făgăraș. Pereți scorojiți, mucegai, dar sunt termopane și nu lipsesc camerele de supraveghere

Deputatul Emanuel Ungureanu, care a făcut săptămâna trecută o vizită la Spitalul din Făgăraș a publicat imagini cu Secția de Pediatrie. După cum se vede din imagini, clădirea este una veche, tencuiala cade, pereții sunt scorojiți, mai multe cabluri atârnă în voie. Nu lipsesc însă termopanele și nici camerele video care par a fi ultima modă. Și bineînțeles, afișele cu filmatul interzis. Acum o săptămână deputatul a fost dat afară din spiral de agenții de pază chemați de director.

Am căutat și noi CV-ul domnului director să vedem ce îl recomandă pentru acest post și surpriză, nu este de găsit. Ar trebui să fie public. Sau are ceva de ascuns. Sunt cumva semne de întrebare despre modul în care a obținut postul? Vom încerca să aflăm.

Tot acum o săptămână, la Spitalul din Codlea s-a apelat chiar la Poliția Locală.

„Secția de Pediatrie a Spitalului din Făgăraș. Rețetă: se ia o clădire veche, prăbușită, bună doar pentru demolare și se organizează o manevră numită, proces de modernizare. Se folosesc fonduri publice, mai ușor de sifonat.

Se plătesc niște ziare locale, se fac minireportaje în care primarul este un mic erou care chipurile "face ce nu au făcut alții în 25 ani"

Procesul de modernizare: Clădirea este putredă, se vede din imagini, în loc să se înceapă renovarea cu subsolul, acoperișul și pereții infiltrați, renovarea începe din interior. Se cheamă presa din nou, pentru fiecare termopan pus, fiecare colț de salon văruit. Articolele sunt sponsorizate indirect, publicitate la alte evenimente, 5000, 3000, 2000, pișcoturi.

Pacienții se plâng peste 1 an că, miraculos, pe sub var, începe mucegaiul să înflorească ca ghioceii, primăvara. Atenție, filmatul interzis! Pătrund în curtea spitalului din Făgăraș, la poartă, trei indivizi masivi privesc atent fiecare vizitator. Sunt îmbrăcat sport, tricou, pantaloni de vară, trec fără probleme.

Ajung ușor în spate la această clădire, filmez, nu deranjez pe nimeni, nici măcar apa care curge pe pereții clinicii și nu supăr mușchii și lichenii care și-au făcut suta de ani pe versantul nordic al clădirii. Brand de țară, termopanul la jeg, lucrarea de mântuială, bătaia de joc de pacienți și medici.

Mai sunt 30 de minute până ce șeful secției de Neurologie mă aleargă pe scări și cheamă firma de pază să mă rețină. Mâine, vă voi prezenta gunoiul din curte, peisaj pe care l-am filmat acum 2 săptămâni și la Spitalul Județean de Urgență Cluj. Un alt brand de țară. Nu renunț, bătaia de joc este uriașă!“, a scris deputatul Emanuel Ungureanu pe Facebook.

Adauga comentariu