VIDEO Ce promite mai nou Marius Dunca, șeful PSD Brașov: contractul pentru autostrada Ploiești-Brașov va fi semnat în 2019, iar lucrarea va fi gata în 2023. Autostrada este monedă electorală de peste 15 ani

Marius Dunca a anunțat azi la Brașov că până la finalul anului se va semna contractul pentru autostrada Ploiești – Brașov. 107 km de autostradă, 14 viaducte, 33 de poduri cu lungime de aproximativ 3 km și 2 tuneluri cu galerie dublă în lungime de 2,6 km vor fi gata în 2023.

Construcția autostrăzii se va face în baza unui parteneriat public-privat pentru care sunt deja discuții avansate. Costul autostrăzii este de 1,3 milioane de euro. CNAIR se va ocupa apoi de legătura Brașov – Făgăraș pentru a face legătura cu Sibiul.

Marius Dunca a precizat că revine cu noi informații când se stabilesc partenerii și se semnează contractul.

Autostrada Comarnic-Brașov, monedă electorală de peste 15 ani

Toate Guvernele, de la Adrian Năstase, la Emil Boc, Victor Ponta și până acum la Viorica Dăncilă au promis autostrada Comarnic-Brașov. Promisiuni au fost făcute și de miniștrii transporturilor. Pănâ acum nu s-a întâmplat absolut nimic. 

Și metoda de finanțare a fost fost schimbată de guverne, dar până acum tot niciun rezutat. Inițial s-a pus problema unui parteneriat public-privat, apoi finanțare de la buget, iar ani la rând nu au fost bani. S-a vorbit apoi de un parteneriat cu Banca Mondială, dar anul acesta s-a renunțat și la această idee. 

Potrivit ultimelor decizii, autostrada se va construi prin parteneriat public- privat. Statul va plăti 25% din valoarea investiției, partenerul privat 75%. Potrivit ultimelor estimări autostrada va costa 1,36 de miliarde de euro pe tronsonul Comarnic-Brașov. A fost demarată o licitație, dar este deja blocată de contestații. 

 

Adauga comentariu