VIDEO Ce vor partidele la Brașov la alegerile europarlamentare

PNL Brașov vrea să strângă 44.000 de semnături la nivel de județ pentru înscrierea la alegeri. Un obiectiv ambițios, vor să adune doar din județul Brașov 22% din totalul de 200.000 semnături necesare la nivel de țară. Tot un obiectiv ambițios pe care și-l propune PNL Brașov este obținerea locului întâi, ca număr de voturi, la alegerile europarlamentare din 26 mai, cu un procent de cel puțin 30%.

Pe 16 martie PNL v-a anunța lista de candidați la europarlamentare. Se pare că la Brașov nu s-au găsit oameni care să candideze la europarlamentare, PNL Brașov alegând să-l susțină pe Sigfried Mureșan, candidatul Regiunii Centru.

PNL Brașov își mai propune să aibă reprezentanți în toate secțiile din județ, plus echipe de monitorizare care să prevină fraudele electorale.

PSD Brașov nu a anunțat încă conducerea echipei de campanie pentru europarlamentare. Este normal ținând cont că la ei urmează alegeri interne. Dar așa cum este cunoscut deja, Marius Dunca este cel susținut pentru șefia PSD Brașov și, cel mai probabil, va conduce și campania pentru europarlamentare.

La semnături nu ne întrebăm cum va proceda PSD Brașov, la ei se rezolvă. Ca obiectiv pentru alegerile din 26 mai, așa cum a fost declarat de către Codrin Ștefănescu la vizita sa sub Tâmpa, Brașovul este și trebuie să fie roșu. Acesta le-a dat ca temă organizației din Brașov scoaterea unui rezultat de cel puțin 40%.

Nici lista candidaților pentru europarlamentare nu a fost anunțată. Oricum, ei au experiență cu întârzierile, vezi bugetul de stat. Rămâne de văzut dacă actualul europarlamentar Răzvan Popa va rămâne în grațiile conducerii pentru un loc pe listă.

Alianța USR-PLUS Brașov își propune strângerea de 17.000 semnături în județul Brașov și au început deja strângerea de semnături în stradă. Pentru județul Brașov Alianța își propune obținerea unui rezultat de cel puțin 30% pentru europarlamentare.

Un alt partid care dorește să participe la alegerile europarlamentare din 26 mai este Demos. Este în faza organizării grupurilor locale și a filialelor locale. Nu și-au stabilit obiective locale punctuale pentru strângerea de semnături, dar își propun să strângă cele 200.000 de semnături.

Demos are pregătită lista candidaților europalametari. Județul Brașov are un candidat în listă, Andreea Petruț, care este din Codlea și care este și coordonatorul campaniei pe județul Brașov.

Ce își propun partidele să facă pentru România în Parlamentul European sperăm să aflăm cât mai repede, campania electorală fiind începută deja.

La ultimele alegeri, parlamentare din 2016, prezența la vot în județul Brașov a fost 39%. În județul Brașov, conform BEC, la parlamentarele din 2016 au fost 517.113 de votanți pe liste.

Rezultatele la alegeri parlamentare 2016 pentru județul Brașov:
Senat
PSD 37.6%
PNL 21.8%
USR 14.8%
ALDE 6.2%
UDMR 6.2%
PMP 4.7%

Camera Deputaților
PSD 36.7%
PNL 21%
USR 13.8%
UDMR 6.1%
ALDE 5.9%
PMP 4.4%


Adauga comentariu